MILOVANOVIĆ: Postupak prodaje zemljišta sproveden na javan, transparentan i zakonit način (video)

Datum:

Share post:

Proteklih dana na portalima objavljeni su tekstovi vezani za prodaju zemljišta Javne ustanove „Vode Srpske“ u Trebinju, a u kojima su, prema riječima direktora „Voda Srpske“ navedeni neistiniti i neprovjereni podaci koji imaju za cilj da nanesu štetu ugledu Javne ustanove „Vode Srpske“.

Naime, u tekstu stoji da je Milovanović prodao trebinjsku zemlju, oko 300 dužnih metara obale rijeke Trebišnjice, odnosno oko 12.000 metara kvadratnih, bez da je o tome obavijestio lokalnu vlast u Trebinju.

Pisanje na portalima, prokomentarisao je i Miroslav Milovanović, direktor JU „Vode Srpske“, koji je istakao da su „Vode Srpske“ uradile sve u skladu sa zakonskim propisima.

„Naime, ta imovina je u vlasništvu JU „Vode Srpske“. Prije nego što smo ušli u javnu i transparentnu proceduru prodaje pomenute parcele,  izvršili smo, od institucija koja ima pravo da vrši procjenu, koja licencira te stvari i dobili smo procjenu vrijednosti parcele. Istu smo prodali na transparentan način, bilo je više ponuđača koji su se javili za kupovinu te parcele. Mi smo je prodali po cijeni koja je iznad procijenjene vrednosti, imamo sve saglasnosti potrebne za to, to što neko nije pratio rad JU „Vode Srpske“,  što ga prati sa zakašnjenjem, to je nečiji drugi problem“, rekao je Milovanović.

On je takođe istakao da JU „Vode Srpske“ nije imala nikakvu obavezu da se konsultuje sa bilo kim, jer je imovina 1/1 u vlasništvu JU „Vode Srpske“.

„Gradska uprava se nije interesovala, mi nismo imali obavezu da ih konsultujemo, da ih pitamo, jer je ta imovina u apsolutnom vlasništvu 1/1 JU „Vode Srpske“.  Oni su mogli da planiraju, da prave idejna rješenja, što su i uradili, što sam saznao naknadno kada se sve ovo izdešavalo. Imali su pravo, ali su morali da kontaktiraju JU „Vode Srpske“ da eventualno mi sa njima tu stvar definišemo. To je JU „Vode Srpske“ i sva imovina je u vlastništvu Voda, odnosno Vlade Republike Srpske. Mi nismo imali nijedan slučaj gdje je Vlada Republike Srpske bez naknade lokalnim zajednicama neku imovinu poklanjala ili prenosila pravo svojine i vlasništva, tako da u tom smislu, da su na vrijeme reagovali, svakako da smo mogli da to riješimo, ali oni se javili tek kad smo mi sve završili, kad smo potpisali ugovor i kada je taj novi vlasnik krenuo da knjiži tu imovinu na svoje“, objasnio je Milovanović.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Šefovi Slaviše Markovića (PDP) danas polažu račune njemačkom građaninu Šmitu, a ranijih godina su to činili drugim centrima moći (foto)

-Centralna izborna komisija BiH raspisala je izbore i očekujem da će uskoro, kada se prijave za izbore po...

Nikola Јokić po treći put MVP NBA lige

Srpski košarkaš Nikola Јokić po treći put u karijeri proglašen je za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone NBA...

SJEVERNA MAKEDONIJA: Davkova proglasila pobedu, Pendarovski priznao poraz

Severnoj Makedoniji juče je održan drugi krug predsedničkih izbora, paralelno sa glasanjem za novi saziv parlamenta. Predsednik Državne...

DODIK: Srbi su slobodarski narod koji je uvijek bio na strani pravde

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je građanima Srpske 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom i Dan...