MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Datum:

Share post:

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine.

Selektor BiH Savo Milošević je naveo da je stanje u ekipi na vrhunskom nivou i da su svi igrači zdravi i u odličnoj formi.

FOTO: N/FS BIH
FOTO: N/FS BIH

– Situacija je fenomenalna. Čak mi se ne dopada ova situacija, više bih volio da je ovako bilo u martu. Svi su zdravi i igraju dobro. Ova ekipa može više od pokazanog i uvjeren sa da će se to pokazati 21. marta. Da li će biti dovoljno? Ne mogu da kažem, sport je takav. Nijednoj ekipi u Sarajevu i Zenici neće biti lako. Što se tiče psihičkog rada, to je lakše jer ne moram da im nalazim motiv. Svaki momak ima veliki motiv, samim tim i grupa pa i cijela zemlja – rekao je Milošević u podkastu “Balkan rules”.

Usljed prethodnih rezultata, zaključno sa porazom od Luksemburga 4:1 i Slovačke 2:1, postoji skepsa u javnosti BiH. Milošević je pun samopouzdanja i najavljuje izuzetan napredak tima koji će biti vidljiv na terenu.

– Ako je procjenjuju na osnovu prethodnih utakmica, to čak nije loše po nas. Vjerujem da će se zaprepastiti onim što budu vidjeli 21. marta u odnosu na prethodno – kaže Milošević.

Konstantno je poređenje sa prethodnom generacijom, koja se domogla Mundijala 2014. godine sa Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem. Savo navodi da i u ovoj ekipi ima potencijala za igrače svjetske klase, ali da je najvažnije napraviti tim, prenose Sportske.net.

Savo Milošević
FOTO: ALEKSANDAR DOJKIĆ/RINGIER

– Mali Dedić će za godinu, dvije, ako ne već od juna, da igra u nekom od top 15 klubova u Evropi. Nije to neka naučna fantastika. Frapantan je podatak da je on jedan od kapitena kao stranac u Salcburgu. Igrači ne igraju, najveći problem na ovim prostorima je napraviti tim. Ne tim dobrih igrača, jer to ne znači da će pratiti dobrim rezultatima. Kakve smo mi (SRJ) imali timove 1998. i 2000, pa nismo uradili ništa dalje od samog odlaska na Svjetsko i Evropsko prvenstvo. Jaka imena na papiru nisu garant. I ta generacija koju pominješ je otišla na jedno Svjetsko prvenstvo, a ovi momci tek treba da pokažu koliko mogu – kaže Milošević.

Naveo je i dva razloga zbog kog će nacionalna selekcija protiv Ukrajine biti na svom maksimumu.

– Prvo, jer tačno znam koliko bi to narodu BiH značilo i tačno znam ono što večina ljudi ne zna, ovo momci su fenomenalni – rekao je Milošević, pa potom objasnio:

“Prerano je otpisivati ovu ekipu. O njima možemo da pričamo tek za 10 godina. Oni su fenomenalni, čak pretjerano dobri momci. Stariji fudbaleri su bili mangupi, svašta su znali, ovi momci su jako profesionalni, fokusirani, nema iskakanja. Oni osjećaju preveliki pritisak i odgovornsot jer su svjesni šta se priča o njima i njih to boli. Oni od pre bi rekli: ‘Boli me uvo’, jer imaju samopouzdanje. Ovima mora drugačije da se priđe. Imaju odgovornost i osjećaj da moraju da vrate ovom narodu. Moraju da nađu svoj način kako da urade. Ne mogu na način moje generacije – rekao je Miloešvić.

Fudbaleri BiH
FOTO: N/FS BIH

Na pitanje da li postoji razumijevanja u savezu, ističe da to ne zavisi samo od funckionera, koliko do javnog mnjenja.

-Jako je bitno kako ćemo mi izgledati u martu. Jedno je rezultat. Drugo je jednako bitno, a to je igra. Odluka ovog saveza ili bilo kog na svijetu dolazi iz osluškivanja javnog mnjenja. Trudim se da budem direktan, ali je sitaucija takva kakva je. Nije sjajna – zaključio je Milošević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...