MILIČEVIĆ: Skandalozno da na godišnjicu masakra u Sijekovcu Milanović u Derventi odlikuje zločince

Datum:

Share post:

Prema riječima v.d. predsjednika SDS Milana Miličevića, dolazak predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Derventu na proslavu osnivanja 103. brigade HVO i uručivanje odlikovanja toj po zlu čuvenoj jedinici na godišnjicu stravičnog zločina koji je regularna Hrvatska vojska učinila u Sijekovcu samo nekoliko kilometara dalje, predstavlja skandal, otvoren šamar, tešku uvredu srpskom narodu i sramno ruganje svim srpskim žrtvama u Posavini.

„Šokiran sam i kao čovjek i kao učesnik Odbrambeno – otadžbinskog rata da se ovakav sraman čin dešava u sred Republike Srpske, bez ikakve reakcije institucija Republike Srpske . „, rekao je Miličević.

On je naglasio da je 103. brigada HVO odgovorna za veliki broj zločina na području Posavine i Dervente, logore, mučenja i masakre, što sigurno nije nepoznato Milanoviću, a pogotovo vlastima Republike Srpske.

„Veliki broj poziva sam dobio od stanovnika Dervente koji su u nevjerici posmatrali vijorenje ratnih obilježja HVO i paradiranje u ratnim uniformama te zločinačke brigade, uz isto pitanje od svih – kako je moguće da se ovo dešava u Republici Srpskoj i ko je ovo dozvolio?“, istakao je Miličević.

Lider SDS-a je takođe rekao da od nadležnih institucija Republike Srpske očekuje da u najkraćem mogućem roku obznane javnosti i građanima ko je dozvolio ovaj sraman događaj u Derventi, te da se odgovorni kazne, kako se ništa slično ne bi ponovilo u bilo kojem dijelu Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ĐURĐEVIĆ: Na izbore izlazimo, i pobijedićemo, i Šmita i Šmitovu opoziciju

Predsjedništvo SNSD je danas donijelo odluku da će SNSD učestvovati na lokalnim izborima koje je raspisala Centralna izborna...

MILIČEVIĆ: Stranke iz vlasti su znale da će izaći na izbore po pravilima CIK

Odluka stranaka iz vlasti da izađu na izbore po tzv. Šmitovom zakonu je  bila očekivana od prvog trenutka...

Borcu titula Premijer lige i minimum 2,1 milion KM

Borac bi mogao nakon osvajanja titule šampion Premijer lige BiH osvojiti veliku svotu novca. Unajgorem scenariju, kada bi Banjalučani...

VUČIĆ: Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija i dubokih podjela

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom...