Pokušava se izvlačiti na opoziciju, što je krajnje apsurdno, ali ostaje činjenica: Dodik i SNSD su po ko zna koji put sve slagali i „zahvaljujući“ njima ide se na izbore po Šmitovom zakonu.

Rekao je ovo Branislav Borenović, predsjednik PDP, komentarišući izjavu predsjednika SNSD Milorada Dodika da će stranke vladajuće koalicije izaći na izbore po Izbornom zakonu BiH čije izmjene je nametnuo Kristijan Šmit i da je to „pod moranje“.

– Zahvaljujući Srđanu Amidžiću, generalnom sekretaru SNSD i ministru finansija u Savjetu ministara BiH, odobrena su sredstva za izbore, po Šmitovim instrukcijama. Direktno je on odobrio sredstva CIK-u za izbore koje su kasnije kao htjeli da bojkotuju. Pa njihova priča nije ni za malu djecu! Slobodno se može reći da su ove izbore raspisali tandem Dodik i Šmit – rekao je predsjednik PDP.

Borenović kaže da Amidžić ima dva lica, jedno u Banjaluci, drugo u Sarajevu, što je tipično za SNSD.

– U Banjaluci je generalni sekretar SNSD koji proziva opoziciju zbog izlaska na izbore, a u Sarajevu je ministar finansija koji prebacuje novac CIK-u za izbore po Šmitovom nametnutom zakonu. Podvojena politička ličnost koja nema ni obraza, ni karaktera. Pravi učenik svog šefa – rekao je Borenović.

Kaže da SNSD danima pravi predstavu i „vadi“ se na opoziciju, a u suštini prikrivaju svoj kukavičluk.

– Pozvao sam i juče Dodika da spriječi izbore ako je faca, ako ima petlje. Ima svu vlast u ovoj zemlji: na nivou BiH može da odloži izbore, u Republici Srpskoj može da svim institucijama da nalog da ih spriječi. Mogu, kao što je najavljivao, članovi lokalnih izbornih komisija podnijeti ostavke, svakako su većinski iz SNSD. Niti jedan to nije uradio. Kakva je ovo farsa? Ko više nasjeda na njegove prevare i laži u kojima se toliko zavrtio da više ni sam ne zna gdje udara. A štetu od njihove politike trpi Republika Srpska – kaže Borenović.

Komentarišući optužbe za izdaju, u čemu, kako Dodik kaže, prednjači PDP, Borenović kaže da je to toliko izlizana priča, da svaki put kada tako nešto izgovori, Dodik pravi od sebe karikaturu.

– Međutim, s druge strane, ne čudi me što je baš njemu svaka druga o izdaji. Svako priča o onome u čemu je najvještiji – poručio je Borenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име