MILIČEVIĆ: Posledice pogrešnih politika trpe jedino građani

Datum:

Share post:

Politike i na entitetskom i na državnom nivou se svode isključivo na podjelu pozicija. Rješenja za važna politička pitanja izostaju a građani su ti koji trpe posledice, istakao je dr Milan Miličević, v.d. presjednika Srpske demokratske stranke.

„Postoji značajan broj milionskih projekata koje se finansiraju preko Evropske investicione banke koji se trenutno realizuju u preko 25 lokalnih zajednica širom BiH. To su projekti koje mi sami nikada ne bismo mogli da finansiramo. Mnogi od tih projekata pogrešnom političkim  odlukama su danas zaustavljeni“, pojasnio je Miličević.

Iako se priča da nema sankcija, kaže on, već da se sankcionišu politike i političari, ipak se na ovaj način sankcionišu građani i to je istina.

“Trenutno imamo izabrane predstavnike za inoksone funkcije sa veoma niskim procentom  realne podrške jer je politička scena svjesno usitnjena. Na izbore izađe po 80 do 100 političkih subjekata. Oni su namjerno napravljeni radi trgovine biračkim odborima. Uvođenje dvokružnog sistema politička trgovina bi se suzbila i dobili bismo mnogo realniju sliku u drugom izbornom krugu. To je nešto što postoji u demokratskim zemljama”, poručio je v.d. predsjednika SDS.

“Pored dvokružnog izbornog sistema potrebno je i povećavanje cenzusa na 5%  jer bi na taj način one političke partije koje se prodaju jednima ili drugima a nastale su zbog političke korupcije bi iščezle”, zaključio je Miličević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nagetsi 3:0 Lejkersi: Novi rekord Nikole Jokića

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Los Anđeles Lejkerse 112:105, te tako sada vode 3-0 u prvoj rundi plej-ofa...

Najnoviji podaci: U 2023. porastao broj zaposlenih žena, pogledajte o kojoj cifri je riječ

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas da je položaj žena na tržištu rada u prošloj godini...

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...