MILICA LOVRIĆ iz Bijeljine položila zakletvu u NS RS (foto)

Datum:

Share post:

U Banjaluci je danas , (utorak, 07 februar 2023.) nastavljena posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici razmotraju preostalih deset tačaka dnevnog reda.

Više novih poslanika položilo je zakletvu na početku današnje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, a među kojima je i Milica Lovrić (SNSD) iz Bijeljine.

Naime, Vojin Mitrović iz Bijeljine podnio je ostavku na mjesto narodnog poslanika nakon čega je izabran za ministra privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske.

Milici Lovrić (SNSD) iz Bijeljine pripalo je mjesto poslanika u NS RS, s obzirom da je, prema broju glasova, bula sljedeća po broju glasova na listi SNSD u IJ 6.

Milica Lovrić iz Bijeljine novi poslanik u NS RS

Milica Lovrić je i u predhotna dva mandata obavljala dužnost poslanika u NS RS.

Zakletvu NS RS su takođe položili i Borivoje Obradović (SNSD) kome je poslanički mandat dodijeljen umjesto Alena Šeranića koji je imenovan za ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, te Ognjen Vukojević (SNSD) koji je dobio poslanički mandat umjesto Dragoslava Kabića, kao i Amir Hurtić iz “Pokreta za državu” koji je postao poslanik nakon što je Sevlid Hurtić preuzeo ministarsku funkciju u Savjetu ministara.

Zoran Kokanović (SP) zakletvu će položiti naknadno, a poslanički mandat mu je dat nakon što je prestao Petru Đokiću koji je imenovan za ministra energetike i rudarstva Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...