MILICA LOVRIĆ iz Bijeljine položila zakletvu u NS RS (foto)

Datum:

Share post:

U Banjaluci je danas , (utorak, 07 februar 2023.) nastavljena posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici razmotraju preostalih deset tačaka dnevnog reda.

Više novih poslanika položilo je zakletvu na početku današnje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, a među kojima je i Milica Lovrić (SNSD) iz Bijeljine.

Naime, Vojin Mitrović iz Bijeljine podnio je ostavku na mjesto narodnog poslanika nakon čega je izabran za ministra privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske.

Milici Lovrić (SNSD) iz Bijeljine pripalo je mjesto poslanika u NS RS, s obzirom da je, prema broju glasova, bula sljedeća po broju glasova na listi SNSD u IJ 6.

Milica Lovrić iz Bijeljine novi poslanik u NS RS

Milica Lovrić je i u predhotna dva mandata obavljala dužnost poslanika u NS RS.

Zakletvu NS RS su takođe položili i Borivoje Obradović (SNSD) kome je poslanički mandat dodijeljen umjesto Alena Šeranića koji je imenovan za ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, te Ognjen Vukojević (SNSD) koji je dobio poslanički mandat umjesto Dragoslava Kabića, kao i Amir Hurtić iz “Pokreta za državu” koji je postao poslanik nakon što je Sevlid Hurtić preuzeo ministarsku funkciju u Savjetu ministara.

Zoran Kokanović (SP) zakletvu će položiti naknadno, a poslanički mandat mu je dat nakon što je prestao Petru Đokiću koji je imenovan za ministra energetike i rudarstva Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu remont TS „Kravica“, bez električne energije oko 1.300 kupaca

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "U sredu 17. aprila 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu...

Zbog „Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ 18. aprila obustava saobraćaja u pojedinim ulicama

Saopštenje PU Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Povodom održavanja ,,Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ i prolaska učesnika...

Umrla baka Draginja (95): Preživjela tifus i Jasenovac (foto)

Na praznik Prepodobnog Tita Čudotvorca, 15. april 2024. preminula je Draginja (Nikole) Balać. Baka Draga, rođena Kukić, rođena je...

Vučić: Srbija će pomoći Bileći

Predsjednik Srbije Aleksnadar Vučić, koji je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Bileću, rekao je da će...