MILAN STOJČINOVIĆ iz Bijeljine – pravi predstavnik mladih pjevača narodne muzike (video)

Datum:

Share post:

Dvadesettrogodišnji Bijeljinac Milan Stojčinović je pravi predstavnik mlađe generacije koja voli i među publikom održava onu pravu narodnu muziku. Jedan običan mladić svojim raskošnim glasom uveseljava kako građane Bijeljine, tako i ljude širom Evrope koji vole da se provesele uz zvuke naše „dvojke“.

Već nekoliko godina zaredom učesnik je Nikoljdanskog koncerta SKUD-a „Semberija“ i Bijeljinci kako njegove kolege, tako i njega, uvijek dočekaju sa oduševljenjem i podrže u velikom broju.

„Pjevati pred svojim sugrađanima je fantastičan osjećaj. Ovo je četvrta ili peta godina zaredom kako se sa radošću i zadovoljstvom odazivam pozivu SKUD-a „Semberija“ da učestvujem na njihovom koncertu pred bijeljinskom publikom. SKUD „Semberija“ je institucija i kad je u pitanju narodna muzika i kada je u pitanju folklor. Prezadovoljan sam održanim koncertom“, rekao je Stojčinović za „Dešavanja u Bijeljini“.

Milan i ove godine u ''Zvezdama Granda''
Milan je odlučio da ponovo okuša sreću u takmičenju za „Zvezde Granda“, prošao je prvi krug sa velikim brojem tastera „DA“ za prolaz, tako da Bijeljina i ove sezone ima svog predstavnika.

„Nosim veoma lijepe uspomene i druženja sa prethodnih sezona kada sam se takmičio. Odlučio sam da ponovo pokušam, da se ponovo pokažem publici, da me vide i čuju i na taj način. Četvrti put sam u takmičenju, ali pozitivna trema i dalje postoji kao kada sam prvi put izašao na tu scenu. U žiriju su ljudi koji stvarno vrijede u muzici, tako da je to jednostavno doza odgovornosti“, iskren je Milan.

S obzirom na veliki broj „pozitivnih tastera“, Milan je mogao da bira ko će mu biti mentor u takmičenju ove sezone i ko će se potruditi da popravi sve ono što mu nedostaje u njegovom pjevanju i nastupu. Njegov izbor je pao na Viki Miljković.

„Već dva puta sam bio na pripremama kod Viki i njenog muža Tašketa. Stalno smo u kontaktu i „na vezi“ telefonom. Oni su fantastični. Gledao samo njihov rad sa kandidatima prošle sezone i stvarno mi se svidio njihov pristup poslu. Što se tiče njih, ja sam prezadovoljan i vjerujem da nisam pogriješio kada je odabir mentora u pitanju. Drugi krug takmičenja snimamo u januaru, a napredak u odnosu na prvi krug je vidljiv. Sad radimo na sitnicama, ali te sitnice mnogo znače“, kroz osmijeh priča za Dešavanja u Bijeljini Milan.

Kao njegovi mentori, Viki i Taške, nemaju neke veće zamjerke na njegov način pjevanja. Kako kaže, najveći akcenat im je na emocijama u pjevanju, potrebno je da Milan unese više duše u svoje pjevanje.

Stopama savjeta Šabana Šaulića
Milan pjeva u televizijskim emisijama i na slavljima unazad već deset godina. Za to vrijeme, susreo se sa velikim imenima naše estrade koji su mu uvijek poklonili podršku i poneki lijep savjet kako da opstane u svijetu muzike.

„Najviše su mi značili podrška i savjeti pokojnog Šabana Šaulića. Do kraja mog života, pamtiću njegove riječi. Nekako, najviše mi njegovi savjeti i podrška ostaju urezani, jer, ipak je čika Šale bio moj idol. Bio je i ostaće moj broj jedan, kralj narodne muzike. Pored njega, slušam i Halida Bešlića, Miroslava Ilića, Radišu Uroševića i druge asove prave narodne muzike čije se pjesme i danas traže i pjevaju i zaista bih bio presrećan da ostvarim bar peti dio njihove karijere“, iskren je Milan.

Stojčinović je poznat kao neko ko uživa dok pjeva one „prave narodnjake“, međutim, ne libi se da zapjeva i neku drugu vrstu muzike, iako to možda na prvi pogled i ne liči na njega.

„Na nastupima i svirkama pjevam i novitete i zabavnjake. Međutim, mislim da je narodna muzika ono što meni najviše leži, što najviše osjećam dušom. Ne bih mijenjao stil i pravac, ali to opet ne znači da ja ne pjevam i ne volim zabavnu ili rok muziku iako se držim narodnjaka. To je muzika gdje se najbolje osjećam“, rekao je Milan.

Mnogo je pjesama koje voli da sluša i pjeva i jako mu je teško da izdvoji jednu, jer svaku voli na neki svoj poseban način. Na SKUD-ovom Nikoljdanskom koncertu se predstavio pjesmom „Dođi da ostarimo zajedno“, a našoj redakciji je učinio zadovoljstvo da otpjeva refren te pjesme.

 
Redakcija portala „Dešavanja u Bijeljini“ želi mnogo uspjeha Milanu kako u takmičenju „Zvezda Granda“, tako i u daljoj karijeri.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski „Radnik“ na korak od titule – sutra dočekuje „Željezničar“

SUBOTA U 20.00č RADNIK NA KORAK OD TITULE, DOČEKUJE ŽELJEZNIČAR Šest kola pred kraj prvenstva prve lige Republike Srpske...

DR STEVIĆ: Škola za trudnice mnogo olakšava period do i nakon porođaja (video)

U Domu zdravlja Bijeljina počela je, ponovo, sa radom Škola za trudnice sa ciljem da pruži psihofizičku pripremu...

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

 U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u ponedjeljak, 6. maja, donijeće odluku o raspisivanju lokalnih izbora...

Omladina SDS Bijeljina u nedjelju organizuje druženje sa sugrađanima

Omladina SDS-a organizuje druženje sa sugrađanima povodom Vaskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika u nedjelju, 5. maja sa početkom...