Milan Lazarević imenovan za Šefa kabineta Gradonačelnika Bijeljine

Datum:

Share post:

-Gradska uprava je dobila novog, mladog, perspektivnog Šefa kabineta, saopštio je javnosti na svom zvaničnom FB nalogu Graddonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, te post prenosimo u cjelosti:

Jučerašnji dan je počeo pričom o sjajnim mladim fizičarima, osvajačima nagrada na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, danas nastavljamo simbolično pisati o odličnim učenicima i to baš Tehničke škole “Mihajlo Pupin“, te ću vas upoznati sa novim Šefom kabineta Gradonačelnika, Milanom Lazarevićem.

Milan je rođen 12.9.1993. godine u Bijeljini kao srednje dijete Ostoje i Petre Lazarević, porijeklom iz semberskog sela Batković, iz čestite i dobre porodice. Milanova porodica se bavi poljoprivredom i od te iste poljoprivrede ga je odškolovala i izvela na pravi put. Osnovnu školu je završio u Batkoviću, potom srednju Tehničku školu “Mihajlo Pupin“ , smijer PTT, u Bijeljini sa odličnim uspjehom.

Nakon završene srednje škole Milan je upisao 2012. godine Fakultet tehničkih nauka na državnom Univerzitetu u Novom Sadu, studijski program Saobraćaj i transport, koji je završio u roku kao jedan od najboljih studenata u generaciji sa prosječnom ocjenom 9,00 i sve vrijeme studija bio je stipendista Republike Srbije. Milanov diplomski rad je bio sa temom “Saobraćajne nezgode tipa vozilo-pješak“.

Nakon osnovnih studija nastavlja svoje školovanje i upisuje Master akademske studije na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu, koje takođe završava u roku sa prosječnom ocjenom 9,60, a tema master rada je bila “Analiza postojećih modela za proračun sudarne brzine vozila u saobraćajnim nezgodama tipa vozilo-pješak“. Trenutno je na Doktorskim akademskim studijama na studijskom programu Saobraćaj, na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu.

I zamislite da ovakvog genijalca ispusti rodni grad , ne nikako, Milan Lazarević je ozbiljno pojačanje mom kabinetu i Gradskoj upravi, srećan sam jer se pridružio timu koji dobija i koji se svim silama bori za bolji život u našem gradu, za bolju i ljepšu Bijeljinu.

Milan ovako mlad ne samo da je završio sve što se može završiti sa fenomenalnim uspjehom, već ima i bogato radno iskustvo, te je tako obavio stručnu praksu u Centru za forenzička istraživanja i rekonstrukciju saobraćajnih nezgoda u Novom Sadu i ono što je posebno bitno učestvovao je u izradi Studija javnog gradskog i prigradskog prevoza, Projektima izrade modela i funkcionisanja javnog gradskog prevoza, tehničkog regulisanja saobraćaja na putevima, izrade saobraćajne signalizacije, za brojne gradove i opštine u Srbiji, među kojima su Novi Sad, Kruševac, Požarevac, Inđija, Stara Pazova, Batočina, Senta, Banja Vrdnik.

Pored toga, Milan je od 2016. godine član Komisije veštaka Fakulteta tehničkih nauka, a od 2021. godine je imenovan za vještaka saobraćajne oblasti na teritoriji Bosne i Hercegovine.

I to nije sve, od maja 2018. godine sve do aktuelnog prelaska u Gradsku upravu, je bio zaposlen na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na Departmanu za saobraćaj, na nacionalnom projektu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Autor je i koautor brojnih radova koji su prezentovani na domaćim i međunarodnim kongresima, i objavljeni u prestižnim svjetskim, naučnim časopisima.

Uh, dobrano me je Milan namučio sa svojom biografijom, sve ovo samo pobrojati ukratko, nije lako, šalu na stranu, sa velikim zadovoljstvom sam ovo sve pisao, srećan jer se Milan pridružio našem timu. Milan je već od prvog septembra počeo sa izradom možda i svog do sada najznačajnijeg projekta, ne samo sa profesionalne strane već i emotivne, a to je izrada Studije saobraćaja za naš grad, za našu Bijeljinu! Ovo je projekat na koji naš grad čeka godinama, za kojim vapi, sa završetkom ovog projekta Bijeljina će neometano moći da pristupi pregovorima za uvođenje javnog gradskog prevoza, što će biti istorijski trenutak i prekretnica za početak pravog razvoja našeg grada u saobraćajnom i urbanističkom smislu! Novi Šef kabineta već vrijedno radi i na analizi pojedinih bijeljinskih saobraćajnica i njihovoj signalizaciji, a odlično znamo koliko je saobraćajnih problema u našem gradu.

Milan Lazarević je nadasve dobar čovjek, vrijedan, pošten i posebno naglašavam nestranački orijentisan! U braku je sa suprugom Zoricom, ima sina Lazara.

Milan se već savršeno uklopio u pobjednički tim, a ja sam srećan jer je Grad dobio i zadržao ovakvog stručnjaka. O ovom mladiću će se tek govoriti, znanje i kvalitet uvijek pronađu pravi put, a put kojim mi idemo je put poštenja, obrazovanja i kontinuiranog napretka!

Milane dobrodošao!

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...