MIA četbot nudi građanima i privredi informacije o određenim administrativnim postupcima i uslugama Gradske uprave

Datum:

Share post:

Grad Bijeljina, u saradnji sa Njemačkom razvojnom saradnjom (GIZ), kompanijom Saga i Privrednom komorom Republike Srpske razvila je digitalnu platformu MIA četbot koja građanima i privredi pruža informacije o određenim administrativnim postupcima i uslugama Gradske uprave. MIA četbot je dostupna 24/7 putem Vibera i zvanične internet stranice Grada, olakšava informisanje o uslugama Gradske uprave i ubrzava postupke tako što smanjuje potrebe građana za dolaskom na šaltere.

Putem četbota moguće je prijaviti komunalni problem, provjeriti status komunalne prijave i podnijeti zahtjev za izdavanje izvoda iz matičnih i knjiga državljana, ali i informisati se o administrativnim postupcima kao što su pravo na stipendiranje studenata, dodjela stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i redovni upis u matičnu knjigu vjenčanih.

Osim toga, četbot pruža i informacije od značaja za privredu, kao što su informacije o investicionim potencijalima i uslovima za poslovanje na teritoriji Grada, kao i informacije o registraciji, promjeni i prestanku obavljanja preduzetničke djelatnosti, uključujući osnovne informacije o d.o.o.

MIA četbot je razvijena u sklopu regionalnog projekta „Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem četbot aplikacije“ koji je rezultat razvojnog partnerstva kompanije Saga i Mreže za povoljno poslovno okruženje (BFC SEE), koje je podržano kroz „develoPPP“ program Njemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pedagoški fakultet uspostavio saradnju sa Udruženjem „Bijeljinska djeca suncokreti“ (foto)

Danas je u prostorijama Pedagoškog fakulteta u Bijeljini potpisan Sporazum o saradnji između ove visokoškolske ustanove i Udruženja...

GOVEDARICA: Vlast da riješi status zaposlenih radnika SDS koji zbog američkih sankcija ne mogu da prime plate (foto)

Šef Kluba poslanika SDS u NS RS Vukota Govedarica traži od aktuelne vlasti da riješi status zaposlenih radnika...

KARAN, MINISTAR MUP RS: Policijski službenici moći će da rade do 55. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ubrzo će pokrenuti inicijativu za promjenu zakonskih odredbi koje propisuju uslove za penzionisanje...

Đurđevdanske svečanosti u Loparama

Povodom obilježavanja Dana opštine Lopare i krsne slave opštine - Đurđevdana i ove godine će u Loparama biti...