MARKOVIĆ: SAVJET MZ Dvorovi dao saglasnost za prodaju zemlje pod pritiskom?

Datum:

Share post:

Predsjednik Kluba odbornika Partije demokratskog pokreta u Skupštini grada Bijeljine Slaviša Marković upozorio je odbornike nove većine da nizom odluka krše zakone, jer odlučuju o pitanjima koja su van nadležnosti lokalnog parlamenta. Marković je, zbog protivljenja građana mjesne zajednice Dvorovi, zatražio Skupština Grada ne prodaje tri dunuma zemljišta u centru ovog sela, nego da zemlju ustupi na upravljanje Banji Dvorovi.

,,Morate shvatiti da šesnaest odbornika ne mogu raditi stvari koje nisu u skladu sa zakonom. Mandat pripada svakom lično i lično smo, kao pojedinci, odgovorni i snosimo posljedice za sve što radimo, a nije u skladu sa zakonom,'' upozorio je Marković.

Savjet Mjesne zajednice Dvorovi u roku od dva sata čudno promijenio odluku
Lider opozicije u Bijeljini pokazao je javnosti zapisnike sa dva sastanka Savjeta Mjesne zajednice Dvorovi. Prvog na kojem se većina članova izjasnila protiv prodaje oko tri dunuma zemljišta preko puta jednog od ulaza u Banju Dvorovi u centru ovog sela i drugog održanog svega nekoliko sati kasnije na kojem jedan od članova Savjeta promijenio odluku. Marković je postavio pitanje i da li su članovi Savjet bili pod pritiskom, ali nije precizirao ko ih je i čime pritiskao , jer nije želio čitati zapisnik sa druge sjednice.

Prvobitni stav Savjeta MZ Dvorovi: Nema saglasnosti za prodaju zemljišta
,,Dopisom mi se obratio predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Vladan Rankić koji mi je, između ostalog,  poslao i zapisnik sa sjednice na kojoj je od 7 članova , 3 bilo za prodaju zemljišta: Goran Simić, Duško Perić, Ljubiša Panić. Dva su bila protiv, Zoran Rankić i Vladan Ankić, dok su dva bila uzdržana Slađan Cvjetinović i Željko Tomić. Ovaj sastanak je održan 23. jula u Gradskoj upravi u 11 časova. Odluka da se ne prodaje navedena imovina je dostavljena i meni'' pojasnio je šef kluba odbornika PDP u Skupštini Grada.

Marković: Obrt dva sata kasnije – nakon pritisaka na člana Savjeta
,,Isti dan u popodnevnim časovima održan je još jedan sastanak Savjeta Mjesne zajednice Dvorovi kada je pod nekim pritiskom, da ne čitam zapisnik koji sam dobio, došlo do promjene stava jednog člana Savjeta da se imovina proda. I sve se to desilo u roku od dva sata'' tvrdi Marković dok pokazuje kopije zapisnika.

Prema njegovim riječima, odluka je krajnje konfuzna, a radi se o vrijednoj imovini koja se nalazi preko puta Banje Dvorovi. Umjesto prodaje, zemljište površine 3000 metara kvadratnih trebalo je, ističe, ustupiti Banji za širenje poslovanja . Iznos na koji je parcela procijenjene od 120 000 do 130 000 KM neće, smatra Marković, bitno uticati na popunjavanje gradskog budžeta, a nanijeće veliku štetu selu i Banji.

Marković: Zemlja da se da Banji, novac naći na drugom mjestu
,,Mislim da Mjesnoj zajednici možemo pomoći na drugi način, a navedena imovina treba da ostane u vlasništvu Grada. Za turističko rekreativni centra nam treba veća površina od ove kojom trenutno raspolaže Banja. Odluke savjeta su konfuzne i, iako po zakonu Savjet nema ništa sa prodajom, jer to po zakonu radi Skupština Grada, ističem da su stanovnici mjesne zajednice Dvorovi sa kojima sam ovih dana razgovarao, protiv prodaje. Zato apelujem da se ova odluka obustavi, a novac nađemo na drugom mjestu '' rekao je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

U Bijeljini završen šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ (foto)

-Velika je čast našem klubu, ali i gradu Bijeljini da budemo organizatori jednog od turnira u projektu u...

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine...