MARKOVIĆ: Ne mogu se porediti GUBICI u ''Toplani'' i STANJE u bijeljinskom ''Vodovodu''!?

Datum:

Share post:

Najava gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da će smijeniti  direktore u gradskim preduzećima koja posluju s gubitkom, te da svi  budžetski korisnici koji budu negativno poslovali neće dobiti saglasnost za izvještaje o radu, izazvala je brojne reakcije javnosti.

Građani Bijeljine smatraju da je krajnje vrijeme da se utvrdi koja su preduzeća i zbog čega gubitaši, te da se odgovorni sankcionišu. U opoziciji smatraju da sve ima isključivo političku pozadinu i da je na pomolu pucanje koalicije SDS, PDP i DEMOS.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je smjene direktora u gradskim preduzećima koja posluju s gubitkom i naveo Dječji vrtić “Čika Jova Zmaj”, “Vodovod i kanalizaciju” i “Toplanu”, čiji su direktori iz SDS, PDP i DEMOS, stranaka koje sa SDS već godinama kao koalicija formiraju lokalnu vlast.

– Nadzorni odbori i menadžment ovih preduzeća moraju obrazložiti minuse u poslovanju i prekoračenje budžeta. Želimo da preduzeća, čiji smo osnivač, budu solventna, a ne da nižu gubitke – rekao je Mićić, što je iznenadilo poznavaoce političkih prilika u gradu.

TESTNA REKLAMA

Predsjednik Gradske skupštine i Gradskog odbora PDP Bijeljina Slaviša Marković podržao je gradonačelnika u njegovoj namjeri da se preispita poslovanje određenih firmi i najavio da će sastanci sa “spornim” direktorima biti održani narednih dana.

Međutim, Marković ističe da se ne mogu porediti gubici u “Toplani”, u čijoj direktorskoj fotelji je upravo kadar PDP, što opravdava promjenom cijene energenata, i stanje u “Vodovodu”, koji uprkos monopolskom položaju ima gubitak od gotovo milion maraka.

– Problemi u Toplani nisu od juče. Stara i dotrajala mreža, veliki distributivni gubici, povećanje cijena energenata, a cijena usluga je ista već godinama. Najvažnije je da u zadnje tri godine nije zaposlen nijedan radnik – kaže Marković i dodaje da je upitno kakve argumente ima poslovodstvo “Vodovoda i kanalizacije” u kome je  drastično povećan broj zaposlenih.

Direktor Vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović, koji je kadar DEMOS, kaže da je sve politička igra. On navodi da je imao saglasnost gradske uprave za zapošljavanje radnika u novootvorenom vrtiću u naselju Ledinci. Naglašava da je budžet vrtića probijen za 54.000 KM, a ne 600.000 KM kako je naveo Mićić na sjednici gradske skupštine.
 
– Ne znam da li je to bio lapsus, ali znam da nije istina – kaže Vujanović.
Dodaje da je u saradnji s Gradskom upravom u septembru prošle godine otvoren novi vrtić i da su morali biti zaposleni novi vaspitači.

– O tome je, naravno, upoznat gradonačelnik, jer nijednu odluku o zapošljavanju radnika ne mogu donijeti sam – ističe Vujanović.

Neusvajanje redovnog izveštaja o radu bijeljinskog vrtića “Čika Jova Zmaj” bila je i tema pres konferencije GO SNSD Bijeljina.

– Sve što se dešavalo na sjednici, a i poslije nje je sramota za gradsku upravu i gradonačelnika. Izvještaj nije usvojen samo zato što DEMOS još nije podržao Mićićevu kandidaturu za gradonačelnika, iako im je to traženo – tvrdi šef Kluba odbornika SNSD Aleksandar Đurđević.

Dodaje da se iz izvještaja vidi da navodi o dugovanjima nisu tačni.

– Ovakvim odnosom gradonačelnika bespotrebno je nanesena šteta ovoj ustanovi – nagalasio je Đurđević.

Sumnjaju u promjenu Perkovića
Dio semberske javnosti sumnja u najave gradonačelnika da će smijeniti jednog od dugogodišnjih funkcionera i osnivača SDS u Bijeljini Predraga Perkovića i njegove najbliže saradnike. Da li su u pravu pokazaće jedna od narednih sjednica gradske skupštine, kada pred odbornicima bude izvještaj o poslovanju „Vodovoda“, preduzeća koje sada, po raznim osnovama, duguje više od 800.000 maraka.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: blic.rs

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...