MARKOVIĆ, SP UGLJEVIK: “Najoštrije osuđujem nasilje nad odbornikom Radovanovićem“ (foto,video)

Datum:

Share post:

Na martovskoj sjednici SO Ugljevik došlo je do “sukoba“ između odbornika SP Ugljevik Predraga Pece Radovanovića i obezbjeđenja.

-Predsjednik OO Socijalističke partije Ugljevik  Vujo Marković je najoštrije osudio nasilje nad odbornikom Radovanovićem koje su , zbog izricanja pristrasne odluke predsjednika Skupštine Opštine Ugljevik  Zorana Lazića , izvršili pripadnici tzv.  obezbjeđenja u SO Ugljevik, saopštio je predsjednik SP Ugljevik Vujo Marković.

Marković ističe da su na martovskoj sjednici SO Ugljevik , pripadnici tzv  obezbjeđenja u SO Ugljevik fizički nasrnuli na odbornika SP u Skupštini Opštine Ugljevik Petra Radovanovića.

Nakon što je negodovao i sugerisao predsjedniku SO Ugljevik da se načelnik Opštine u izlaganju ne pridržava dnevnog reda, predsjednik Skupštine je, umjesto da sugeriše načelniku da poštuje dnevni red, odborniku Radovanoviću izrekao pristrasnu mjeru udaljavanja sa sjednice Skupštine. Imajući u vidu da izrečena mjera nije izrečena objektivno, već pristrasno, odbornik Radovanović je odbio da napusti skupštinsku salu, kaže Marković.

Vujo Marković, predsjednik SP Ugljevik

-Nakon toga je predsjednik SO Zoran Lazić prekinuo sjednicu i izašao iz skupštinske sale. Odjednom su iz hodnika u Skupštinsku salu ušli pripadnici tzv. obezbeđenja i  nasrnuli na odbornika Radovanovića, prvo verbalno, a nakon toga i fizički pokušavajući da ga udalje iz sale, dok  Radovanović nije podlegao pritiscima i nije dozvolio da bude udaljen, rekao je Marković.

-U toku fizičkog nasrtaja na Radovanovića, upozorio sam radnike tzv.  obezbjeđenja da ne vrše nasilje nad odbornikom,  nakon čega  se jedan od njih  okrenuo prema meni, podigao ruku kao da želi da me udari i galameći mi rekao da se odmaknem što sam i učinio, nastavlja Marković.

Nakon neuspiješnog pokušaja fizičkog udaljavanja  odbornika Radovanovića, predsjednik Skupštine je pozvao sve odbornike da napuste skupštinsku salu što je i učinjeno.

-Ovom prilikom skrećem pažnju da ćemo preduzeti sva pravna i zakonska sredstva kako bismo  spriječili nasilje pripadnika tzv.  obezbeđenja u SO Ugljevik, za koje smatram da nelegalno prisustvuju sjedniciama SO Ugljevik jer Skupština nikada nije donijela odluku da oni mogu prisustvovati istim, napominje Vujo Marković.

-Takođe tražim od predsjednika Skupštine da u buduće u radu bude „Nepristrasan“ i da  na sjednicama Skupštine  pojedincima ne daje privilegije kako bismo u budućem radu izbjegli neprijatne scene, zaključio je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...