„Tkanica od zlata, igre i zanata“ u Bijeljini je potpuno nova manifestacija, koja ima za cilj da skrene pažnju na značaj očuvanja bogate kulturne baštine naših prostora, domaće hrane i zanata.

„U pitanju je višednevna manifestacija, pa ćemo se potruditi da svakodnevno obuhvatimo značajne oblasti koje zastupamo ovim projektom. Tako ćemo u sklopu projekta, pored koncerata, poezije, predavanja na razne teme i edukacija, obuhvatiti i reviju narodne nošnje, a po prvi put na našim prostorima će se održati i aukcija suvenira i rukotvorina. Prvi dan počinjemo sa koncertom dobrodošlice, koji je ujedno i koncert dobrodošlice za učesnike „Svjetskog kupa harmonike“ koji se održava u našem gradu, izložbom domaće hrane, kao i takmičarskim dijelom u kategorijama za „Domaćinsku trpezu“ i „Najljepši slavski kolač“. U toku svih dana trajanja manifestacije, naši sugrađani će imati priliku da kupuju domaće proizvode i predmete ručne izrade, a Manifestaciju zatvaramo promocijom tradicionalnog kalendara, koji ćemo kreirati u toku manifestacije, te završnim takmičarskim dijelom u kategoriji “ Kolo za medalju““, rekla je za portal Dešavanja u Bijeljini Cvija Krajišnik, organizator Manifestacije.

Prijave se primaju do 25. avgusta na mejl adresu cvijaetnokrajisnik@gmail.com ili broj telefona 065/831-814.

Violeta Krajišnik

Koordinator ovog projekta je mlada umjetnica Violeta Krajišnik, inače osnivač i solista škole pjevanja “ Bogojavljenska noć“.

„Želim da se zahvalim našoj gradskoj upravi, na čelu sa našim uvaženim Gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, na podršci i odobravanju ove manifestacije, kao i Turističkoj organizaciji na čelu sa našom divnom Jasminom Abdulahagić, koja je prepoznala lijepe ideje i svim snagama nam se pridružila u pomoći i kreiranju uslova za održavanje ove manifestacije. Pozivam sve zainteresovane, da uzmu učešće u nesvakidašnjoj i neobičnoj manifestaciji “ Tkanica od zlata, igre i zanata““, istakla je Krajišnik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име