Manifestacija „Tkanica od zlata, igre i zanata“ prvi put u Bijeljini (foto)

Datum:

Share post:

„Tkanica od zlata, igre i zanata“ u Bijeljini je potpuno nova manifestacija, koja ima za cilj da skrene pažnju na značaj očuvanja bogate kulturne baštine naših prostora, domaće hrane i zanata.

„U pitanju je višednevna manifestacija, pa ćemo se potruditi da svakodnevno obuhvatimo značajne oblasti koje zastupamo ovim projektom. Tako ćemo u sklopu projekta, pored koncerata, poezije, predavanja na razne teme i edukacija, obuhvatiti i reviju narodne nošnje, a po prvi put na našim prostorima će se održati i aukcija suvenira i rukotvorina. Prvi dan počinjemo sa koncertom dobrodošlice, koji je ujedno i koncert dobrodošlice za učesnike „Svjetskog kupa harmonike“ koji se održava u našem gradu, izložbom domaće hrane, kao i takmičarskim dijelom u kategorijama za „Domaćinsku trpezu“ i „Najljepši slavski kolač“. U toku svih dana trajanja manifestacije, naši sugrađani će imati priliku da kupuju domaće proizvode i predmete ručne izrade, a Manifestaciju zatvaramo promocijom tradicionalnog kalendara, koji ćemo kreirati u toku manifestacije, te završnim takmičarskim dijelom u kategoriji “ Kolo za medalju““, rekla je za portal Dešavanja u Bijeljini Cvija Krajišnik, organizator Manifestacije.

Prijave se primaju do 25. avgusta na mejl adresu cvijaetnokrajisnik@gmail.com ili broj telefona 065/831-814.

Violeta Krajišnik

Koordinator ovog projekta je mlada umjetnica Violeta Krajišnik, inače osnivač i solista škole pjevanja “ Bogojavljenska noć“.

„Želim da se zahvalim našoj gradskoj upravi, na čelu sa našim uvaženim Gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, na podršci i odobravanju ove manifestacije, kao i Turističkoj organizaciji na čelu sa našom divnom Jasminom Abdulahagić, koja je prepoznala lijepe ideje i svim snagama nam se pridružila u pomoći i kreiranju uslova za održavanje ove manifestacije. Pozivam sve zainteresovane, da uzmu učešće u nesvakidašnjoj i neobičnoj manifestaciji “ Tkanica od zlata, igre i zanata““, istakla je Krajišnik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 4. oktobar

OVAN POSAO: Ako je za vas uspešan dan onaj koji počinje fizičkim aktivnosima ili poslom koji je povezan sa...

PET MAGAZIN: Genetska oboljenja ljubimica

Mace mogu da se prehlade, da ih boli stomak, zub ili da imaju neku virusnu infekciju. Ali, nije...

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...