Oko stotinu mališana sa područja Semberije danas je otputovalo na Taru, uz saglasnost i realizaciju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, gdje će provesti nekoliko dana u prirodi, izlovani od sredstava savremene tehnologije.

Dekan Pedagoškog fakulteta, Dalibor Stević, istakao je da su djeca veoma zainteresovana za kamp, te da očekuju, kako i glasi naziv kampa, pravu Avanturu.

„Danas startuje prva smjena kampa u kojoj je stotinjak mališana iz regije Bijeljina. Djeca očekuju lijep provod i mnoštvo aktivnosti i svakako jednu vrstu avanture, a mi ćemo se truditi da tako i bude, da taj boravak bude obogaćen sa dosta aktivnosti, dosta zdravih stvari, bez telefona, mnoštvom sportskih aktivnosti i sa edukativnim karakterom. Cilj je da usađujemo zdrave navike ili nadograđujemo ono što su započeli“, rekao je Stević, te dodao da je današnji odlazak samo početak, s obzirom da imaju namjeru realizovati i zimski kamp, kao i ljetni kamp sljedeće godine.

Mališani će u dječijem odmaralištu boraviti šest dana gdje će obavljati sve aktivnosti bez mobilnih telefona, a spavaće u sobama sa šest do osam kreveta. Sa osmijehom na licu, svi mališani su potvrdili da se raduju odlasku na kamp, novim prijateljstvima, uživanju u prirodi i svim aktivnostima koje ih očekuju.

Učesnici kampa će za vikend imati i posjetu Gorske službe za spasavanje koja će provesti vrijeme sa mališanima i upoznati ih o aktivnostima te službe.

„Predvidjeli smo i obuku plivanja za neplivače, za plivače aktivnosti u ronjenju, kao i pregršt lijepih aktivnosti koje će sigurno pomoći djeci da odrede neke svoje pravce u smislu zdravog života i zdravih navika“, rekao je Stević.

Na kraju kampa, svako dijete će dobiti karton u kojem će biti navedene osnovne karakteristike – uzrast, antropološke karakteristike, a roditelj karton u kojem će zdravstveni radnici navesti šta se dalje preporučuje svakom mališanu ponaosob.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име