Mališani iz Bijeljine otputovali na šestodnevni kamp na Taru – AVANTURA KAMP (video)

Datum:

Share post:

Oko stotinu mališana sa područja Semberije danas je otputovalo na Taru, uz saglasnost i realizaciju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, gdje će provesti nekoliko dana u prirodi, izlovani od sredstava savremene tehnologije.

Dekan Pedagoškog fakulteta, Dalibor Stević, istakao je da su djeca veoma zainteresovana za kamp, te da očekuju, kako i glasi naziv kampa, pravu Avanturu.

„Danas startuje prva smjena kampa u kojoj je stotinjak mališana iz regije Bijeljina. Djeca očekuju lijep provod i mnoštvo aktivnosti i svakako jednu vrstu avanture, a mi ćemo se truditi da tako i bude, da taj boravak bude obogaćen sa dosta aktivnosti, dosta zdravih stvari, bez telefona, mnoštvom sportskih aktivnosti i sa edukativnim karakterom. Cilj je da usađujemo zdrave navike ili nadograđujemo ono što su započeli“, rekao je Stević, te dodao da je današnji odlazak samo početak, s obzirom da imaju namjeru realizovati i zimski kamp, kao i ljetni kamp sljedeće godine.

Mališani će u dječijem odmaralištu boraviti šest dana gdje će obavljati sve aktivnosti bez mobilnih telefona, a spavaće u sobama sa šest do osam kreveta. Sa osmijehom na licu, svi mališani su potvrdili da se raduju odlasku na kamp, novim prijateljstvima, uživanju u prirodi i svim aktivnostima koje ih očekuju.

Učesnici kampa će za vikend imati i posjetu Gorske službe za spasavanje koja će provesti vrijeme sa mališanima i upoznati ih o aktivnostima te službe.

„Predvidjeli smo i obuku plivanja za neplivače, za plivače aktivnosti u ronjenju, kao i pregršt lijepih aktivnosti koje će sigurno pomoći djeci da odrede neke svoje pravce u smislu zdravog života i zdravih navika“, rekao je Stević.

Na kraju kampa, svako dijete će dobiti karton u kojem će biti navedene osnovne karakteristike – uzrast, antropološke karakteristike, a roditelj karton u kojem će zdravstveni radnici navesti šta se dalje preporučuje svakom mališanu ponaosob.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...