BUKTI U UJEDINJENOJ SRPSKOJ: Vasić razriješen, Đenić novi direktor Instituta za javno zdravstvo

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici nije produžila mandat vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Kostadinu Vasiću, a za novog direktora izabran je dosadašnji direktor Zavoda za udžbenike Bojan Đenić, potvrđeno je za portal Banjaluka.net.

Podsjećamo, naš portal juče je prvi najavio ovakav scenario.

Đenić je diplomirani pravnik iz Srpca. Srednju školu završio je u Derventi, a Pravni fakultet na Univerzitetu u Banjaluci.

Ima veliko iskustvo na rukovodećim pozicijama, jer je sedam godina bio direktor farmaceutske kompanije “Biofarm” iz Zagreba za područje BiH, a od 2019.  je direktor je Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske. Politički je aktivan, zamjenik je predsjednika OO Ujedinjene Srpske Srbac, i odbornik je u Skupštini opštine. Sportista je, ranije aktivan fudbaler. Oženjen je i otac  je troje djece.

Tokom njegovog mandata u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva prihodi su narasli za 72 odsto. Kako je ranije izjavio, 2019. godinu završili su sa 7,5 miliona, a  2022. godinu sa 12, 9 miliona KM prihoda.

– Bruto naknade radnicima su se povećale za milion maraka bez većeg povećanja radnika. Brendirali smo vizuelni identitet nasih knjižara koje su prepoznatljive u svakom gradu – rekao je on ranije

Unaprijeđena je izdavačka produkcija u Republici Srpskoj u skladu sa strateškim pravcima i dokumentima Vlade Republike Srpske, izvršena digitalizacija sadržaja udžbenika, a Zavod je izašao i na tržište Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: banjaluka.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni horoskop za 4. oktobar

OVAN POSAO: Ako je za vas uspešan dan onaj koji počinje fizičkim aktivnosima ili poslom koji je povezan sa...

PET MAGAZIN: Genetska oboljenja ljubimica

Mace mogu da se prehlade, da ih boli stomak, zub ili da imaju neku virusnu infekciju. Ali, nije...

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...

AGRO SAVJET: Počinje sezona jabuka – Kako da ne izgube hrskavost i slatkoću

Kraj ljeta i početak jeseni znači i smjenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka. Najbolje vreme za uživanje...