LOPARE: Udruženje penzionera organizovalo šahovski turnir (foto)

Datum:

Share post:

Udruženje penzionera u Loparama je organizovalo šahovski turnir na kojem su učešće uzeli i mladi takmičari i penzioneri.

Prema riječima Slobodana Aleksića, predsjednika Udruženja penzionera opštine Lopare navedeno udruženje, uz pomoć lokalne zajednice i načelnika opštine Rade Savića je po prvi put organizovalo brzopotezni šahovski turnir.

„Dobili smo i finansijsku i moralnu pomoć tako da se nadam da ćemo zajedno sa našom omladinom nastaviti da održavamo ovo takmičenje i u narednim godinama“, rekao je Aleksić u svojoj izjavi novinarima.

On je naveo da su se na turnir, koji ima 16 učesnika i igra se na 8 tabli, prijavili penzioneri iz regije i mladi iz škole šaha u Loparama, te da su za takmičare, koji postignu dobre rezultate, predviđene novčane nagrade, a za pobjednika turnira i pehar.

Rado Savić, načelnik opštine, koji je prvim potezom otvorio turnir, je rekao da se organizacijom turnira šalje lijepa slika iz Lopara.

„Opština Lopare će podržati sve aktivnosti Udruženja penzionera, a naročito ovakvog tipa i kad budu organizovali turnire i ili odlazili na turnire u druga mjesta“, obećao je Savić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Rukometaši Bijeljine osvojili turnir u austrijskom gradu Deutschlandsberg

Rukometaši Bijeljine osvojili turnir u austrijskom gradu Deutschlandsberg. Generacija 2013/2014 godište Rukometnog kluba Bijeljina osvojila je turnir u Austriji...

II Simpozijum o aritmijama od 24. do 26. maja u Bijeljini

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu "Drina"...

Amsterdamski hor „Slavuji“ sutra u Centru za kulturu „Semberija“ (foto)

Hor "Slavuj" poziva Bijeljince da dođu na njihov koncert koji, poslije Bihaća i Tuzle, nastupa u Bijeljini. Amsterdamski...

Duh i srce vodenice iz Priboja u Bijeljini

Dobro poznati vodeničar iz Priboja kod Lopara Anđelko Delić duh i srce svoje vodenice donio je i u...