LOPARE: STUDENT NIKOLA GRUJIĆ IDE NA TAKMIČENJE U BARSELONU

Datum:

Share post:

Nikola Grujić iz Lopara, student četvrte godine Fakulteta za računarstvo i informatiku Univerziteta „Sinergija“ u Bijeljini, se plasirao na studentsko takmičenje iz programiranja koje će biti održano u Barseloni od 3. do 5. maja tekuće godine.

Grujić je rekao da će na takmičenju biti u timu sa još dva studenta od kojih je jedan sa Univerziteta „Union“ iz Beograda, a drugi iz Turske.

„Tim mogu napraviti studenti sa evropskih ili svjetskih univerziteta, a na takmičenju će biti oko 750 studenata širom svijeta. Zadani projekat dobijamo na početku takmičenja i on se radi 36 sati bez prestanka“, pojasnio je Grujić.

On je zahvalio na podršci načelniku i opštinskoj upravi Lopare i naveo da na put kreće zajedno sa kolegom iz Beograda, te da će pored navedenog projekta biti i zadataka koje će, za određene nagrade, davati sponzori i kompanije.

Načelnik Lopara Rado Savić je na prijemu, koji je organizovao zajedno sa saradnicima, rekao da opština daje podršku studentima i uspješnim mladim ljudima, koji na najbolji mogući način promovišu svoj rad i svoju lokalnu zajednicu.

„Ponosni smo na Nikolu i podržaćemo njegov odlazak u Barselonu“, saopštio je Savić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SDS i PDP: Vlast može donositi odluke i bez opozicije

SNSD i koalicioni partneri imaju većinu i mogu donositi sve odluke bez opozicije, saopšteno je iz SDS-a. Iz SDS-a...

STEVANDIĆ: „Sutra konačna odluka o izborima, opozicija od početka radila sa Šmitom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će konačna odluka o nastupu na lokalnim izborima...

DODIK: „Kukavički čin opozicije“

SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu Republike Srpske. Rekao je to lider SNSD...

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove BiH

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je okolinu Mrkonjić Grada, Kneževa, Bugojna i Viteza. Prema najavama,...