LOPARE: SKUPŠTINA USVOJILA REBALANS I BUDŽET I PRIHVATILA INICIJATIVU ZA UREĐENJE SPOMEN KOMPLEKSA „VUKOSAVCI“

Datum:

Share post:

Na 16. redovnoj sjednici Skupštine opštine Lopare usvojen je prijedlog odluke o rebalansu budžeta za 2022. godinu u iznosu od 7 667 000 KM, kao i prijedlog odluke o budžetu za 2023. godinu u iznosu od 7 716 000 KM.

Prihvaćen je i izvještaj o izvršenju budžeta za prva tri kvartala u tekućoj godini.

Odbornici lokalne skupštine prihvatili su plan održavanja čistoće za 2023. godinu, kao i prijedlog zajedničke komunalne potrošnje, te je utvrđena stopa poreza na nepokretnosti koja iznosi 0,2 posto.

„Razmatran je prijedlog programa rada Skupštine opštine za 2023. godinu, kao i načelnika opštine“, rekao je Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je saopštio da je Skupštini opštine Lopare dostavljena informacinja o realizaciji projekta trajne sanacije Vodovoda Lopare sredstvima kredita Evropske investicione banke.

„Takođe je prihvaćena inicijativa investitora „Zlatno doba“ d.o.o. Lopare za ulaganje u formiranje i razvoj turističkog centra „Vukosavci“, uz trajnu brigu za održavanje i očuvanje spomen kompleksa“, naveo je Savić.

Odbornici Skupštine opštine Lopare su za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Lopare izabrali Dušana Šakotića diplomiranog pravnika iz Tobuta, jer je prethodni direktor Želimir Nešković podnio ostavku zbog toga što je izabran za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...

Crvena zvezda za potvrdu titule, Partizan za produžetak sna

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće utakmicu u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. 173. izdanje fudbalske svetkovine...