LOPARE: SKUPŠTINA USVOJILA REBALANS I BUDŽET I PRIHVATILA INICIJATIVU ZA UREĐENJE SPOMEN KOMPLEKSA „VUKOSAVCI“

Datum:

Share post:

Na 16. redovnoj sjednici Skupštine opštine Lopare usvojen je prijedlog odluke o rebalansu budžeta za 2022. godinu u iznosu od 7 667 000 KM, kao i prijedlog odluke o budžetu za 2023. godinu u iznosu od 7 716 000 KM.

Prihvaćen je i izvještaj o izvršenju budžeta za prva tri kvartala u tekućoj godini.

Odbornici lokalne skupštine prihvatili su plan održavanja čistoće za 2023. godinu, kao i prijedlog zajedničke komunalne potrošnje, te je utvrđena stopa poreza na nepokretnosti koja iznosi 0,2 posto.

„Razmatran je prijedlog programa rada Skupštine opštine za 2023. godinu, kao i načelnika opštine“, rekao je Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare.

TESTNA REKLAMA

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je saopštio da je Skupštini opštine Lopare dostavljena informacinja o realizaciji projekta trajne sanacije Vodovoda Lopare sredstvima kredita Evropske investicione banke.

„Takođe je prihvaćena inicijativa investitora „Zlatno doba“ d.o.o. Lopare za ulaganje u formiranje i razvoj turističkog centra „Vukosavci“, uz trajnu brigu za održavanje i očuvanje spomen kompleksa“, naveo je Savić.

Odbornici Skupštine opštine Lopare su za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Lopare izabrali Dušana Šakotića diplomiranog pravnika iz Tobuta, jer je prethodni direktor Želimir Nešković podnio ostavku zbog toga što je izabran za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: KMF Radnik MD Shop srušio lidera

U susretu dvije prvoplasirane ekipe U-19 Premijer lige BiH, grupa Sjever, u Velikoj Brijesnici domaća ekipa FK Doboj...

SANKCIJE SRPSKOJ: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez

Stižu sankcije Srpskoj: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez Kristijan Šmit, kojeg Republike Srpska ne priznaje za visokog predstavnika...

BIJELJINSKOJ BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ PRIZNANJE OPŠTINE PELAGIĆEVO (foto)

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine Pelagićevo, JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina dobitnik je priznanja...

Milan Petrović (SDS) novi potpredsjednik NS RS

Na osnovu Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske  jedno od podpredsjedničkih mjesta NS RS pripada najvećoj opozicionoj...