LOPARE: Maturanti Srednjoškolskog centra na poklon dobili Sveto Pismo (foto)

Datum:

Share post:

Svi maturanti Srednjoškolskog centra ,,Vuk Karadžić“ u Loparama, povodom Velikog posta, su od Crkvene opštine Lopare dobili na poklon Sveto Pismo Novog Zavjeta.

Prema riječima Bore Stanića, direktora ustanove ideja za navedeno djelo je proistekla od nadležnog vjeroučitelja Željka Jeftića, a sprovedena je u djelo blagoslovom oca Spasoja Radovanovića, paroha loparskog.

Prilkom obraćanja učenicima vjeroučitelj Jeftić je rekao da je važno svakodnevno čitanja Svetog Pisma, kao i življenje po njemu.

Sveštenik Radovanović je naveo da Novi Zavjet nije napisan za jednu generaciju hrišćana prije dvije hiljade godina, već je aktuelan u svim generacijama širom svijeta.

Direktor škole Boro Stanić je izrazio zahvalnost, u ime učenika, na lijepom gestu i istakao dobru saradnju između škole i Crkvene opštine Lopare.

„Neophodno je naglasiti da je ove školske godine u našoj školi opremljen kabinet Pravoslavne vjeronauke i organizovana stručna posjeta Fruškogorskim manastirima. Ovaj vid saradnje svjedoči o simfoniji duhovnog i svjetovnog. Nadamo se da će ova praksa zaživjeti i opstajati svake godine na blagoslov svima nama“, rekao je Stanić.

Staniću je, uz blagoslov sveštenika, uručena ikona Presvete Bogorodice Trojeručice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vijore se zastave, hiljade učesnika stiglo na Trg Krajine: Sve spremno za miting „Srpska te zove“ (foto,video)

Na Trgu Krajine se uoči mitinga "Srpska te zove" okupilo, prema procjeni novinara, više od 10.000 građana, koji...

Selak (SPS) i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u Banjaluci uoči narodnog skupa “Srpska te zove”

Predsjednik SPS Goran Selak i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin sastali su se u Banjaluci uoči narodnog skupa...

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: ’’Je li se desio genocid u Srebrenici? Jeste. I tačka!’’ (foto,video)

Srpskom narodu ponovo pokušava da se nametne epitet genocidnog rezolucijom o Srebrenici koja će biti predstavljena u Ujedinjenim...

STEVANDIĆ: Brnabićeva stiže u Narodnu skupštinu RS i obraća se na skupu „Srpska te zove“

Ana Brnabić, predsjednica Skupštine Srbije, trebala bi da uskoro dođe u Narodnu skupštinu RS, potvrdio je Nenad Stevandić,...