LOPARE: IZLAGAČI I DELEGACIJA OPŠTINE NA „SAJMU ZAVIČAJA“ U NOVOM SADU

Datum:

Share post:

U Novom Sadu se održava peti po redu „Sajam zavičaja-zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu”.

Manifestaciju organizuje Fond za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, za čiji rad sredstva obezbjeđuje Pokrajinska vlada Vojvodine.

Peti po redu sajam, koji tradicionalno okuplja Srbe iz cijelog regiona, a u okviru koga će vrijednosti svoga kraja predstaviti izlagači iz Srbije, Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore otvorili su danas ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević kao i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

„Na sajmu se predstavlja oko 160 izlagača, a među njima su i predstavnici naše opštine“, kazao je Goran Tasovac, zamjenik načelnika opštine Lopare.

On je naveo da su delegacija opštine i izlagači sa Majevice, na poziv Aleksandra Đedovca, direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu učestvovali na pomenutoj smotri.

Član delegacije opštine Lopare Mirko Nikolić, je istakao da navedeni sajam promoviše privredni, kulturni i turistički potencijal Srbije, Republike Srpske i svih zemalja gdje žive Srbi.

“Cilj ove manifestacije je okupljanje, povezivanje i jačanje saradnje institucija, organizacija, zavičajnih i srodnih udruženja Srba širom regiona”, rekao je Nikolić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PETROVIĆ: Ostajem Gradonačelnik Bijeljine – nema protivkandidata koji me može pobijediti (video)

Ostajem gradonačelnik Bijeljine. Ne postoji protivkandat koji može da pobijedi u trci na narednim lokalnim izborima, jasan je...

MINISTAR MITROVIĆ: Povećanje minimalca uticalo na smanjenje rada na crno

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je da je povećanje minimalca sa 700 KM na...

Počeo predškolski program u 122 vaspitno-obrazovne ustanove “Djeca će uz tromjesečni program steći dodatna znanja”

U 122 vaspitno-obrazovne ustanove širom Republike Srpske počela je realizacija Programa za djecu u godini pred polazak u...

CIJENE JAGODA ŠIBAJU BUDŽET Za kilogram ove slasne voćkice može se kupiti 6 kilograma brašna, 5 litara ulja ili 5 kilograma krompira

Prije neki dan mnogi su vjerovatno prokomentarisali informaciju kako su u Beogradu jagode dostigle basnoslovnu cijenu. Ali, oni...