Ljubiša Petrović

Saopštenje za javnost koje je Ljubiša Petrović gradonačelnik Bijeljine objavio na svom zvaničnom FB nalogu prenosimo u cijelosti:

VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA RODITELJE I DJECU

S obzirom na to da do mene dolaze informacije iz različitih škola, kako od roditelja tako i nastavnika, a tiču se udžbenika, morao sam se oglasiti.

Naime, kako saznajem, u pojedinim školama je počela razmjena starih udžbenika među razredima, a u jednoj školi koju ne bih imenovao se pozivaju roditelji da daju udžbenike za reciklažu, pod izgovorom da se od novca prikuplјenog od reciklaže, kupe sredstva za školu…


Dakle ovako:

Grad Bijeljina će i ove godine obezbijediti za SVE učenike оsnovnih škola NOVE udžbenike

Grad Bijeljina ne stoji iza poziva za razmjenu ili reciklažu udžbenika

Kompleti udžbenika koji su prošle godine podijeljeni su vlasništvo isključivo djece, te su djeca i njihovi roditelji slobodni da sa njima rade šta žele – sačuvaju ih ili poklone

GRAD BIJELJINA: Besplatni udžbenici za osnovce i naredne školske godine

Nije mi jasno kako nadležni iz škole koju neću imenovati žele da recikliraju udžbenike stare samo godinu dana? Veći je sevap pokloniti te udžbenike djeci iz drugih opština i nije mi jasno kako neko misli da od reciklaže za koju znamo koliko se plaća planira da zaradi toliko da školi obezbijedi opremanje. Nažalost ovo meni „miriše“ na pokušaj preprodaje starih udžbenika …

Preporuka Grada Bijeljina je da očuvane stare udžbenike prikupimo i poklonimo djeci drugih opština. Vjerujem da će velikom broju djece/roditelja ovo značiti jer nije malo izdvojiti za kupovinu kompleta udžbenika i to prije polaska djece u školu.

Mjesto i vrijeme prikupljanja udžbenika koje moženo pokloniti djeci drugih opština biće naknadno objavljeno

Ove godine će na račune roditelja biti uplaćena sredstva iz budžeta Grada za kupovinu školskog pribora

Sljedeće godine ćemo razmotriti da uvedemo opciju izbora za roditelje – ili udžbenici ili uplata novca na račun u iznosu vrijednosti udžbenika (za one situacije gdje će roditelji razmijeniti sa prijateljima udžbenike ili unutar porodice).

U slučaju da blokiraju i ovu javnu nabavku /nabavka udžbenika/ što bi bilo ravno psihopatološkom ponašanju, imamo rezervne opcije djelovanja!

Sada je već izvjesno da ćemo sljedeće godine, pored svih ovih mjera, uvesti kao novu – subvencije za kupovinu đačkih karata za srednjoškolce, opet ćemo povećati izdvajanja za subvencije za vrtiće, kao i iznose i broj stipendija.

Nadam se da sam makar malo razjasnio, ali još jednom ponavljam – SVA DJECA IZ GRADA BIJELJINA DOBIĆE NOVE BESPLATNE UDŽBENIKE. SA STARIM UDŽBENICIMA MOŽETE PO SLOBODNOJ VOLJI POSTUPATI ALI JE PREPORUKA GRADA DA OČUVANE UDŽBENIKE POKLONIMO DJECI U DRUGIM GRADOVIMA/OPŠTINAMA!

Sutra će Ljubiša Stanišić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti gostovati na jutarnjem programu BN televizije, gdje će još jednom sve objasniti u vezi sa besplatnim udžbenicima, ali i drugim temama iz nadležnosti ovog Odjeljenja.

Živi i zdravi mi bili!

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име