GRAD BIJELJINA: Besplatni udžbenici za osnovce i naredne školske godine

Datum:

Share post:

Grad Bijeljina je prošle godine prvi put obezbijedio besplatne udžbenika za preko 4.000 učenika od petih do devetih razreda osnovne škole.

I za narednu školsku, 2023/24 godinu, Grad će kupiti udžbenike za učenike ovih razreda osnovnih škola, za šta je, javnom nabavkom, predviđeno oko 860.000 KM. Odluku o ovoj javnoj nabavci danas je potpisao gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

– Roditelji učenika i Grad su na istom zadatku, jer želimo da naša djeca dobiju što bolje obrazovanje. Često na tom putu stoje finansijske prepreke i zato smo, po drugi put, odlučili da učeničkim porodicama pomognemo tako što ćemo kupiti udžbenike za osnovce. Ovo je samo mali, ali vjerujemo, značajan doprinos porodičnim budžetima u ovim teškim vremenima – istakao je gradonačelnik Petrović, dodajući da očekuje da se bar na ovu javnu nabavku ni jedan ponuđač neće žaliti, jer bi trebalo da interes djece bude iznad svih ostalih interesa.

Ovom prilikom gradonačelnik Bijeljine je najavio da će uskoro biti donijeta i odluka o nabavci besplatnog školskog pribora za sve učenike osnovnih škola.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Stanje na putevima u Srpskoj za 24. februar – Pretežno mokri kolovozi

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 24.02.2024 07:10:46 REPUBLIKA SRPSKA Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a vozi se po...

Naređena hitna evakuacija stanovnika: Vatrogasci se bore sa požarima u Australiji

Požar u australijskoj državi Viktorija nastavio je da se širi, zbog čega su vlasti naredile hitnu evakuaciju za...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 28 beba, od kojih 13 djevojčica i 15 dječaka. U...

Danas i sutra obilne padavine u Hercegovini

U subotu 24.02. Tokom noći i ujutru jak do olujni vetar. Vetar će tokom jutra oslabiti na severu,...