Fejsbuk status Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti:

„Sutra 15. juna u 15.30h u Gradskoj upravi imaćemo javnu prezentaciju projekta novog gradskog parka u naselju Knez Ivo od Semberije.

Vođeni idejom da naš grad dobije epitet zelenog grada, pokrenuli smo projekat izgradnje novog gradskog parka u okviru naselja Knez Ivo od Semberije, a gradnju istog podržali su brojni građani i stručna javnost. Idejno rješenje je nastalo kao rezultat saradnje Gradske uprave i JP „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ Bijeljina i ima za cilj da uredi i ozeleni 13.022 m2 kvadratnih i ponudi različite sadržaje potrebne našim sugrađanima.

Na radost najmlađih sugrađana, Bijeljina dobija veći prostor za dječiju igru, sa osmišljenim zonama za zabavu, logičku igru, igru za razvoj prostorne organizacije i motoričkih sposobnosti. Planirani park biće obogaćen sportskim sadržajima: teretana na otvorenom sa poligonima i spravama za vježbanje prilagođenim paraspotistima, malč trim staza, stolovi za stoni tenis, stolovi za igru šaha i rekonstruisan postojeći multifunkcionalni sportski teren. Najveća zona po površini obuhvata centralni dio parka i biće višenamjenska. Prostor će se sastojati od lišćarske i četinarske vegetacije, te izdvojenog livadskog prostora i kružne klupe koja prati granice zone namjenjene za slobodne aktivnosti. U večernjim satima prostor može poslužiti za projektovanje filmova, manje manifestacije, a u dnevnim kao izložbeni prostor, odmaralište ili mjesto za piknik.

Izgradnja projekta se planira u više faza. Prva faza ima za cilj formiranje zadatog pejzažno-arhitektonskog stila (izgradnjom komunikacija, zasnivanjem zelenila) i kreiranje funkcionalnog prostora kako bi se zelena površina mogla korisiti nezavisno od radova planiranih za drugu/treću fazu. Novi park će sasvim sigurno oživjeti zajednicu, obezbjediće prostor za rekreaciju i socijalizaciju, uticaće na zdravlje zajednice i svojim sadržajima i izgledom pružiće novi identitet naselja istovremeno predstavljajući odraz kvaliteta života u zajednici.

Svi zainteresovani građani koji žele da prisustvuju javnoj prezentaciji sutra u 15.30h mogu se prijaviti na broj telefona 065/202-038 do sutra u 12h. Iskoristite mogućnost da među prvima se upoznate sa svim pojedinostima, i date svoje prijedloge i kritike.

Javna nabavka za izgradnju novog parka biće raspisana do kraja juna.

Ideja ja da Bijeljina dobije nove trgove, da uradimo decentralizaciju i aktivno se uključimo u uređenje svih djelova grada. Ove i sljedeće godine nas očekuju brojne aktivnosti na uređenju zelenih površina i dječijih igrališta.

Naš slogan je „Bijeljina grad parkova, dječijih igrališta i murala“.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име