Rukovodstvo Bolnice Sveti vračevi, u skladu sa potrebama, nastavlja da podmlađuje kadar. Sve veći broj pacijanata koji se liječi u bijeljinskoj bolnici zahtijeva, ne samo proširivanje specijalističkih usluga, već i adekvatan medicinski kadar koji će spremno odgovoriti na sve zdravstvene izazove.

Sa uvođenjem novih procedura bijeljinska bolnica dobila je mogućnost zapošljavanja novog kadra. Priliku za sticanje znanja u struci, odabir specijalizacije, pa čak i odlazak u inostranstvo na dalje usavršavanje dobilo je deset mladih ljekara. Za Bolnicu Sveti Vračevi to je korak dalje u širenju još efikasnije usluge svojim pacijentima.

“Podsjetiću da uvodimo nove procedure iz kardiologije, zatim u planu je nova Angio sala,kao i nove procedure iz hirurgije. Dolaze nam pacijenti iz cijele Srpske, zato mi želimo da se obezbijedimo sa novim kadrom da ne bi razmišljali u narednom periodu”, istakao je prof.dr Zlatko Maksimović, direktor JZU Bolnice “Sveti Vračevi”.

Mladi doktori već imaju solidno početniko iskustvo u struci, a u narednih šest mjeseci imaće priliku da, u skladu sa potrebama bijeljinske bolnice, izaberu željenu specijalizaciju, što je san svakog doktora medicine.

“Danas sam jako srećna što sam dobila mogućnost za dalje usavršavanje u našoj bolnici koja bilježi prethodnih godina eksponencijalni rast u svom trenutku i mogućnost da dobijem željenu specijalizaciju, kako bi na taj način dala doprinos u razvoju našeg zdravstvenog sistema”, kaže dr Katarina Stević.

“Ja sam ovdje počeo svoj volonterski rad prije tri mjeseca i oduševljen sam organizacijom i timskim radom koji je prisutan na svim odjeljenjima. Takođe, mislim da je mladim ljekarima pružena prilika da napreduju u karijeri, u vidu specijalizacije, i da na taj način steknu nova znanja i iskustva, što će svakako motivisati i buduće kolege da se vrate u svoj rodni kraj nakon diplmiranja, kao što se ni ja nisam dvoumio”, rekao je dr Aleksandar Ilić.

Novi ljekarski kadar biće ojačan i sa medicinskim osobljem. Deset medicinskih sestara, u narednom periodu, biće primljene u radni odnos u Bolnicu „Sveti Vračevi“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име