Milićeviću, dobro došli u Ljubišalend

Ljubiši Petroviću ne može niko ništa – ne poštuje ni predsjednika SDS

Ljubiša Petrović ne poštuje ni Srpsku demokratsku stranku, ni predsjednika SDS Milana Milićevića, ni narodnog poslanika Tomicu Stojanovića, ni narodnu poslanicu Mirjanu Orašanin, ali ni odbornike SDS u Skupštini Grada Bijeljine, Anku Todorović, Iliju Radića i Dragišu Tanackovića, ni vjerno članstvo, kaže nakon sinošnjeg sastanka sagovornik portala Dešavanja u Bijeljini.

To se pokazalo i sinoć u Bijeljini (23. novembar 2023. godine) iza 17.00 časova na sastanku koji je sazvao lično predsjednik SDS Milan Milićević, kaže sagovornik Dešavanja u Bijeljini.

Razlog sastanka i dolaska vrha SDS u Bijeljinu je bilo stanje u ovom odboru, preciznije: “Utvrđivanje razloga zbog kojih nisu provedeni izbori na području Semberije za koje je bio zadužen lično Ljubiša Petrović, jer je  rok za njihov završetak, prvi septembar, prošao za skoro dva mjeseca“?!

Izbori u bijeljinskom SDS nisu sprovedeni i iz tog razloga prvi put u istoriji SDS Bijeljina nema svoje delegate u Skupštini SDS.

Na sastanku se pojavio i Ljubiša Petrović povjerenik SDS u Bijeljini koji je nakon kraće diskusije napustio sastanak, opravdavajući razlog napuštanja posjetom i sastankom u jednoj Mjesnoj zajednici.

Par riječi…Možda… Milan Miličević ostao u šoku…?


Ponižavajuće ili ne?

Ponižavajuće ili ne? Članstvo pita: “Ljubiša Petrovićau da li si na krilima SDS vaskrsnuo u političku orbitu ili misliš drugačije“?

Na sastanak su, sa sebi odanim ljudima došli i poslanik Tomica Stojanović, poslanica Mirjana Orašanin, odbornici SDS ali i gradonačelnika Petrović sa svojom „ekipom“.

Nakon što se, ipak pojavio, očekivao se konstruktivan razgovor, a ne nastavk soliranja po sistemu „ne može mi niko ništa“, preko nepoštovanja politika i hijerarhije, do daljeg krunjenja Gradskog odbora SDS Bijeljina i stavljanja svega u iskljičivo sopstvenu funkciju.

Ipak je bilo ovo drugo…

ZAŠTO Ljubiša Petrović nije sproveo unutarstranačke izbore u SDS Bijeljina?

Ko vodi SDS, Miličević…

Na sastanku u SDS Bijeljina Petrović je direktno prozivao  neke visoke funkcionera SDS, na šta je predsjednik SDS Milličević rekao “ nema isključenja“.

Nakon sastanka u bijeljinskom SDS tvrde učenici sastanka, postavilo pitanje, da li je Milićević sljedeći za smjenu i da li politiku unutar SDS i dalje vodi Mličević, ko rukovodi Glavnim odborom SDS, Skupštinom ili je određuje Petrović, na osnovu svoje popularnosti i pobjede na referendumu za opoziv.

Članstvo se pita zašto Petrović uporno pokušava prolongirati unutarstranačke izbore SDS u Semberiji..A i mnogi se pitaju ZAŠTO?

Do naredne godine kada se održavaju i lokalni izbori!?
Kandidovaće se ponovo za gradonačelnika Bijeljine..

Ispred SDS, samostalmo, ili….

Petrović je najavio da će izbori za novi sastav SDS u Bijeljini krenuti 04. decembra 2023. godine.

Petrović “tanji“ živace SDS

I dalje nije jasno zašto SDS daje “toleranciju“ na stranačko ponašanje Petroviću, a ćute i poslanici Tomica Stojanović i Mirjana Orašanin, odbornici, članstvo…

Odugovlačenjem da provede stranačke izbore i nizom drugih zahtjeva, poput onog da bude nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske iako je već bio gradonačelnik, da se ne nalazi na bilbordima, dovođenjem određenih ličnosti u Bijeljinu, ali i ponašanjem na stranačkim sastancima, Petrović sve više, tvrde izvori Dešavanja u Bijeljini, tanji živce i igra se strpljenjem samog vrha SDS.

„Ili namjerno želi da bude istjeran iz stranke, kako bi sebe predstavio kao vanstranačkog kandidata i nekoga kome je nanesena nepravda, pa da sa tim oreolom uđe u izbore za gradonačelnika Bijeljine ili pokušava da klupko preuzme i od samog Milićevića, tako da će samo on vući sve konce djelovanja SDS.

Petrović, u suštini, nema podršku ni SDS ni PDP u Bijeljini, i kako stvari stoje, ni Milićević ni stranka trenutno nemaju neki uticaj na njegovo ponašanje i na stanje u Bijeljini  u kojoj Petrović sa svojom „ekipom“ potpuno solira“ tvrdi jedan od učesnika sastanka

PETROVIĆ I “NARODNI GRAD“

Petrović već radi na formiranju sopstvene odborničke liste od sebi odanih, provjerenih i bliskih ljudi. Među njima se nalaze i neka imena poznata Dešavanjima u Bijeljini, ali o tome drugi put…

Za sada, i pored ovakvog ponašanja, Petrović možda “ipak“ računa na podršku SDS, Narodnog fronta, PDP, ali se, kažu upućeni, vjerovatno neće libiti da nastupi i kao samostalni kandidat sa listom „Narodni grad“.

Da nešto ne štima u GO SDS Bijeljina vidjelo se odavno. Još u vrijeme samog isticanja Petrovića za kandidata u trci za gradonačelnika kada su preskočene druge, poznatije i „jače“ ličnosti u SDS u Bijeljini.

Sve se dodatno zaoštrilo u vrijeme referenduma za njegov opoziv, kada ni SDS ni PDP nisu u potpunosti stali iza njega, a on sam je pomoć potražio i dobio od vrha SDS, ai i članova SDS, PDP i Vukanove stranke iz drugih gradova Srpske.

Povratak….

Ljubiša Petrović je, tvrde sagovornici, sama stranka za sebe, i sama stranka po sebi. Njegova politika je neuhvatljiva, nedokučiva i nevidljiva, jer je, navjerovatnije, uopšte i nema…

Ali to prolazi…

Ono na čemu Petrović pliva i ima simpatije u narodu nisu uspjesi u radu Gradske uprave, ili uređenju i napretku grada i Semberije, jer ih nema. Nije ni dovođenje Šefika Džaferovića ili Kristijana Šmita u Bijeljinu.

Stari i iskusni, ali nekompromitovani članovi SDS bi se, itekako mogli vratiti u stranku, a tada bi pitanje opstanka Petrovića postalo, mozda… …vrlo upitno…

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име