LJUBIŠA PETROVIĆ: „IMATE LI STIDA? ZAR VAM NI DJECA NISU SVETA?“

Datum:

Share post:

Saopštenje Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti:

Kada sam stupio na mjesto gradonačelnika mnogi su negodovali, nije im bilo pravo, ali su se potajno nadali da će ipak uspjeti da naprave „dogovore“ i da nastave po starom. E, tu su se dobrano prešli, dirnuo sam u osinjak, zmijsko leglo, bez kompromisa i dilova upustio sam se u ljutu borbu sa nakaradnim režimom, lokalnim lopovima, kriminalom i korupcijom. Razotkrili smo višemilionske pronevjere novca, podnijeli krivične prijave i sada je na potezu Tužilaštvo čije presude čekamo.

Kao takav, postao sam velika prijetnja, smetam im jer smo im uskratili njihove izvore bogaćenja, za koje su do juče mislili da su nepresušni.

Na sve moguće načine su se trudili da opstruišu moj rad i prikažu me nesposobnim. Svoju misiju zasnovali su na lažima potpomognuti pojedinim medijima, blokadama odluka, prekrajanjem budžeta, blokadom javnih nabavki i pokušajem prekrajanja narodne volje kroz referendum na kojem su doživjeli politički krah i gdje su poniženi do koske.

Jedna od većih opstrukcija do sada bila je blokada javne nabavke za rasvjetu, od koje se ne možemo još uvijek oporaviti. Nisu se tu zaustavili i nastavili su da uvezano i organizovano blokiraju javne nabavke i dalje, ali presedan svih presedana je aktuelna blokada javne nabavke za dezinsekciju (zaprašivanje komaraca)!

Gradska uprava je ovu javnu nabavku raspisala još krajem novembra prošle godine, najranije moguće, odmah po usvajanju nacrta budžeta. Javna nabavka je raspisana ovako rano, jer smo očekivali da će biti opstrukcija odnosno podnošenja žalbi, ali da će se ići u ovaj obim opstrukcije nismo mogli ni da pretpostavimo! Od trenutka raspisivanja javne nabavke podnijeto je čak 5 žalbi od strane sljedećih firmi: „Cosmosol group“ Sarajevo, „Eko-zaštita“ Bijeljina, „Sanitarac“ Vlasenica i „Multilab“ Tuzla. „Eko-zaštita“ Bijeljina је podnijela žalbu i drugi put, iako na to nema zakonsko pravo.

Da se radi o jasnoj kao dan blokadi govori to da je svaka žalba odbačena, jer ni jedna firma nije uplatila žalbenu taksu što je dužna da uradi. Ako znamo da žalbena taksa iznosi 7500 KM, pa kad pomnožimo taj broj sa brojem žalbi, jasno se vidi da je država od žalbi trebalo da naplati 37.500 KM, ali ove firme su to izbjegle. Jedini cilj im je bio da blokiraju ovu javnu nabavku, spriječe sprovođenje dezinsekcije, dovedu do vanrednog stanja, najezde komaraca i time ugroze zdravlje gradjana, a prvenstveno djece. Bez razmišljanja i bez srama su organizovano krenuli u ovu sramnu opstrukciju ne bi li mene kao gradonačelnika i aktuelnu gradsku administraciju predstavili nesposobnim.

Pitam ja sebe, a pitam i narod: Vrijedi li to zdravlja djece?

Ljubiša Petrović ima debelu kožu i ne možete mu nauditi, ali ste zato ugrozili zdravlje gradjana, a na prvom mjestu djece. Predvodnik ove sramne misije je ozloglašeni Vladimir Lazić, pulen SNSD-a, poznat kao uzurpator gradskog zemljišta za naplatu parkinga, kao vlasnik firme koja je nezakoniti izvlačila novac iz Banje Dvorovi na osnovu svoje rodbinske povezanosti sa direktorom Banje Dvorovi Zekićem, poznatim kao osoba bez skrupula. Njegova firma „Eko zaštita“ je čak dva puta uložila žalbu, pod istim stavkama, iako je prva žalba u potpunosti odbačena! Pitam te Vladimiru Laziću: Imaš li imalo stida?

Ako ste mislili da ću sjediti skrštenih ruku grdno ste se prevarili! Prvi korak biće podnošenje krivičnih prijava protiv svih firmi koje su uputile neosnovane žalbe i nisu platile žalbene takse za blokiranje/opstrukciju javnih nabavki i ugrožavanje javnog zdravlja gradjana Bijeljine. Drugi korak je da zahtjevam hitnu reakciju Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravlja! Ne zanima me na koji način, ali su dužni da obezbijede hitnu dezinsekciju za grad Bijeljina, jer ne bude li ona sprovodena, ugroženo je zdravlje stanovništva kako grada Bijeljina tako i okolnih gradova/opština i to ne samo u Republici Srpskoj, već i u Srbiji i u Hrvatskoj. Zahtijevam od Vlade Republike Srpske da hitno reaguje, a dopis će biti poslat i Vladi Republike Srbije, jer je i zdravlje građana koji žive u pograničnom pojasu Srbije takođe ugroženo.

Ako ste za „ciganiju“, kako ste sami nazvali teniski događaj u Banjaluci, spiskali 50 miliona narodnog novca, mogli hitno da reagujete i gradite bez sprovedenih javnih nabavki, onda možete naći i način da sprovedete dezinsekciju u Bijeljini i time umanjite zločin koji je sprovoden od strane ovih ljudi na slikama predvođenih SNSD pulenom ozloglašenim Vladimirom Lazićem. Ne budem li dobio konkretan odgovor u naredne dvije nedjelje sa rješenjem ovog problema, najavljujem vam blokadu auto-puta za Banjaluku zajedno sa narodom, gdje ćemo propuštati samo kola hitne pomoći, policije i vatrogasne službe.

Ovo što radite nema smisla, ovo je ugnjetavanje naroda, tiranija, bezakonje, ovo je prevršilo svaku mjeru! Imao sam do sada mnogo strpljenja, važim za izuzetno strpljivog čovjeka, ali vi nemate granice, ovog puta ste udarili na djecu, a djecu vam neću oprostiti!“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...