LAZAREVIĆ ODGOVORIO VUČKOVIĆU: Ubrzaj doznačavanje 1 milion KM koji je obezbijeđen rebalansom budžeta! (foto)

Datum:

Share post:

Zlatan Lazarević direktor Agrarnog fonda Bijeljina je na svom zvaničnom FB nalogu odgovorio Sretenu Vučkoviću iz Odjeljenja za poljoprivredu koji je danas (20. decembar 2022.) koji se takođe obratio javnosti zahtjevajući da Agrarni fond počne sa isplatom svih vrsta podsticaja osim za pšenicu, jer je kako je izjavio Vučković završena predaja zahtjeva za podsticaje i da nema potrebe da se zadržava novac.

Post Lazarevića prenosimo u cijelosti:

Kada se u aprilu mjesecu , nakon oluje , gradonačelnik zaletio da obiđe poljoprivrednike sa štetom na plastenicima , naravno i da se slika , ovlašteno lice za poljoprivredu na slici je došlo samo par dana kasnije u moju kancelariji sa pitanjem „Šta ćemo sad“ !?

Gradonačelnik je obećao pomoć oštećenim poljoprivrednicima bez uporišta u Pravilniku za isplatu podsticaja , narodski rečeno napravio račun bez krčmara !

Predložio sam rješenje , tako smo uradili i isplatili 52.000 KM za štete na plastenicima !

Ni jednog momenta mi nije palo na pramet da pravim političke poene na elementarnom neznanju gradonačelnika o podsticajima , a sve zbog poljoprivrednika koji su dobili od njega obećanja i koje ne interesuje da li su ona lažna ili ne !

VUČKOVIĆ: GRAD BIJELJINA TRAŽI OD AGRARNOG FONDA DA POČNE ISPLATU PODSTICAJA

U više navrata sam gospodinu Vučkoviću saopštio da nikad neću dozvoliti da interesi poljoprivrednika budu u funkciji skupljanja političkih poena bilo koje političke opcije , bilo da je ona moja ili suprotna !

Vrlo sam iznenađen ovom izjavom ovlaštenog lica za poljoprivredu g.Sretena Vučkovića , a koja je u funkciji dnevno političkog skupljanja poena !

Ne treba biti puno potkovan matematikom da bi nam bilo jasno kako se iz 500.000 KM , koliko je trenutno predviđeno „Programom o korištenju sredstava za isplatu podsticaja“ , ne može isplatiti 1.058.000 KM koliko je obračunato iz pristiglih zahtjeva po premiji od 0,05 KM/kg !

Slično je i sa podsticajama u stočarstvu , gdje je aktuelnim Programom predviđeno 400.000 KM , a prema zaprimljenim zhtjevima je potrebno 800.000 KM !

Iz ovih činjenica je jasno da bi svaki ulazak u isplatu podsticaja značio diskriminaciju određenog broja poljoprivrednih proizvođača , jer para trenutno nema za sve , niti za isplatu premije za pšenicu niti za isplatu premije u stočarstvu !

Moj princip je da svi poljoprivrednici imaju isti tretman i da im podsticaji budu isplaćeni istog dana !

Obzirom da su procedure za stvaranje uslova uvećane isplate pokrenute , da je rebalansom budžeta obezbjeđeno još 1.000.000 KM za podsticaje i da je još potrebno da se na sledećoj Skupštini usvoji Program sa tim uvećanjem na iznos od 2.700.000 KM , te da je gospodin Vučković u toku procedure i da je u ponedjeljak potpisao saglasnost da novi-uvećani Program ide na Skupštinu , zamolio bih ga da ubrza doznačavanje ovih 1.000.000 KM koje su obezbjeđene rebalansom budžeta !

To bi značilo stvarni doprinos ubrzavanju isplate rekordnog iznosa podsticaja za 2022.godinu , a od ovog političaranje poljoprivrednici nemaju nikakve koristi !

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zbog „Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ 18. aprila obustava saobraćaja u pojedinim ulicama

Saopštenje PU Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Povodom održavanja ,,Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ i prolaska učesnika...

Umrla baka Draginja (95): Preživjela tifus i Jasenovac (foto)

Na praznik Prepodobnog Tita Čudotvorca, 15. april 2024. preminula je Draginja (Nikole) Balać. Baka Draga, rođena Kukić, rođena je...

Vučić: Srbija će pomoći Bileći

Predsjednik Srbije Aleksnadar Vučić, koji je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Bileću, rekao je da će...

Tesla ukida 14.000 radnih mjesta „Ne postoji ništa što više mrzim, ali to se MORA URADITI“

Tesla navodno otpušta više od 10% svoje globalne radne snage, što je najmanje 14.000 zaposlenih. Izvršni direktor proizvođača električnih automobila,...