KROS RTS: Najuspješniji na domaćem terenu AK Akademac sa osvojenih 16 medalja

Datum:

Share post:

U subotu u Bijeljini održano je takmičenje u kros trčanju u sklopu serije KROS RTS „Kros RTS“ Srbija koji se ove godine održava i u Republici Srpskoj u sklopu manifestacije „Bijeljini na dar“.

„U najjačoj konkurenciji, dobroj organizaciji i pred velikim brojem ljubitelja kraljice sportova našem gradu smo „podarili“ ni manje ni više nego 16 medalja i bili najuspješniji klub koji je učestvovao na ovoj prestižnoj trci, a koja je i prva u ovogodišnjoj seriji. Gradski atletski klub Akademac sa zadovoljstvom je učestvovao u ovom takmičenju koje je imalo i simboličnu vrijednost, te nastupio je u gotovo svim kategorijama i rame uz rame sa najboljim atletičarima iz Srbije, rekli bismo dominirao na zahtjevnoj stazi bijeljinskog hipodroma“, rekli su iz AK „Akademac“.

U najmlađoj kategoriji, predškolskog uzrasta na 200m, medaljama su se okitili već odavno nepobjedivi Sergej Kulišić, osvojivši 1. mjesto, Dimitrije Čuturić osvojivši 3. mjesto u kategoriji dječaka i  Lara Ćevriz osvojivši, takođe, 1. mjesto u kategoriji djevojčica.

U kategoriji dječaka prvog razreda na 500m, zlatom se okitio Vuk Milivojević, dok je u kategoriji djevojčica Ivana Janković završila trku kao drugoplasirana.

Milica Kulišić, kroz cilj je prošla druga, dok je Miloš Jefić trku završio kao trećeplasirani u kategoriji trećeg razreda.

U trci dječaka četvrtog razreda na 600m nepobjedivi Zoran Blagojević se i ovog puta okitio zlatom.

 U trci djevojčica u navedenoj kategoriji medalje su osvojile Anđela Radenković, drugo mjesto i srebrna medalja i Jovana Todorović, treće mjesto i bronzana medalja.

U kategoriji djevojčica šestih razreda na 600m Valentina Laketić se okitila bronzom.

U trci dječaka osmog razreda na 1000m Vuk Slomović je kroz cilj prosao drugi i osvojio srebrnu medalju.

U kategoriji djevojčica, trku od 1000m je trčala Rada Bobić u kategoriji četvrtog razreda srednjih škola prošvši kroz cilj kao prvoplasirana, istu trku istrčala je i Isidora Vulić okitivši se srebrom.

U kategoriji djevojčica drugog razreda srednjih škola na 1000m trčala je Tamara Stanišić okitivši se zlatom.

Trku dječaka drugog razreda srednjih škola na 1200m Mitar Jovašević je istrčao kao drugoplasirani.

„Zaista uspješan dan za naš klub i naš grad Bijeljinu“, istakli su iz „Akademca“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva (foto)

Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva Fudbaleri Zvijezde 09 juče su zabilježili veoma...

MILIČEVIĆ: Na putu smo da obezbijedimo da na izbore izađemo kao Srpska demokratska stranka

Saopštenje za javnost SDS RS prenosimo u  cjelosti: SDS je na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak...

CACANOVIĆ: Čestitam OK ’’Radnik’’ Bijeljina – političari da se više ne reklamiraju preko sporta

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine su odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sportski uspjeh im je preko svog...

DODIK: Rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena, definitivno će sahraniti BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena u Generalnoj skupštini UN,...