Kompanija “Tehnički remont Bratunac” u Rijadu potpisala višemilionski ugovor

Datum:

Share post:

Višemilionski ugovor je u Rijadu potpisala i kompanija “Tehnički remont Bratunac”.

Oni su potpisali ugovor sa holdingom “Saudi hemikal” iz Saudijske Arabije, a realizacija ove saradnje je već dugo pripremana.

Kompanija TRB potpisuje veliki ugovor na sajmu u Saudijskoj Arabiji (foto)

Slaven Ristić, većinski vlasnik “Tehničkog remonta Bratunac” (TRB), rekao je za “Nezavisne novine” da je ovaj ugovor kruna višegodišnjeg rada i truda.

“Mi pokazujemo da pronalazimo tržište svugdje u svijetu, što je potvrda našeg kvaliteta svih ovih godina. Osvojili smo tržište Saudijske Arabije, ugovor je višemilionski i dugogodišnji. U pitanju je transfer tehnologija i zajednička proizvodnja nekih naših proizvoda. Ugovor je veoma značajan za našu kompaniju. Ovo će omogućiti dodatna zapošljavanja u ‘Tehničkom remontu Bratunac’. To je rezultat ne samo mene, nego kompletnog tima u našoj firmi koji je radio uporno. Testovi saudijskog holding bili su veoma zahtjevi i dugo su birali partnera za ovaj projekat, a izabrali su nas. Uspješno smo odgovorili na veoma zahtjevne analize naše tehnologije i proizvoda i to jasno govori o visokom kvalitetu i pouzdanosti naših proizvoda. To dovoljno govori koliko smo mi ozbiljna kompanija i koliko se cijeni naš rad”, naglasio je Ristić.

Kompanije namjenske industrije u Bosni i Hercegovini na sajmu vojne industrije “World Defense Show 2024”, koji je održan od 4. do 8. februara u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, potpisale su višemilionske ugovore.

Kompanija TRB potpisala ugovor sa kompanijom iz Saudijske Arabije (foto)

Iz kompanije “Igman” iz Konjica saopštili su da su potpisali dva nova ugovora u vrijednosti od 80 miliona KM.

Ovu kompaniju predstavljali su direktor Đahid Muratbegović i izvršni direktor Armin Sarajlić, te su bili u pratnji Razima Čolića, ambasadora BiH u Saudijskoj Arabiji.

“Igman” je potpisao ugovore sa Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane Kraljevine Saudijske Arabije.

“Kraljevina Saudijska Arabija jedan je od ključnih pokretača globalne vojne industrije. Pokazuju to i podaci o konstantnom ulaganju u jačanje njihovih obrambenih kapaciteta, stoga raduje činjenica da svoje oružane snage opskrbljuju našim proizvodima. Dokaz je to naše kvalitete i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu, te posebno raduje kontinuirana suradnja s obrambenim institucijama Kraljevine Saudijske Arabije započeta prije nešto više od desetljeća”, navodi Muratbegović u saopštenju iz ove kompanije.

Inače “World Defense Show 2024” je ove godine okupio više od 750 izlagača iz više od 45 zemalja.

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, tokom prošle godine namjenska industrija je izvezla proizvode u vrijednosti oko 241 miliona KM.

Kako se vidi u ovim podacima, najviše su se izvozili bombe, granate, torpeda, mine, rakete i slična vojna municija te njihovi dijelovi.

Tokom prošle godine najviše se izvozilo oružja u Sjedinjene Američke Države.

Slijedi izvoz u Bugarsku, Tursku i Saudijsku Arabiju.

Oružje se još izvozilo u Srbiju, Slovačku, Njemačku, Kongo, Češku i druge zemlje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srbiju će na Evrosongu u Malmeu predstavljati Teja Dora! (video)

Teja Dora putuje u Malme: Pobjednica Beovizije očarala i žiri i publiku, predstavljaće Srbiju na Pjesmi Evrovizije Teja Dora...

MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine. Selektor BiH...

Neka futsal pobjedi! KMF “Radnik MD Shop” gostuje u Tuzli

Neka futsal pobjedi! Sutra nas u tuzlanskom Mejdanu očekuje još jedan futsal spektakl. Tuzlanska Sloboda Kompred je domaćin ekipi...

DODIK: Milatović vrijeđa Srpsku i negira Dejton, nisam se mislio sastati s njim

Nisam ni očekivao da se sastanem sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a on svojim izjavama negira Dejtonski...