Kompanija ''PASS'' u Bijeljini otvorila novu proizvodnu halu

Datum:

Share post:

Filijala kompanije „Pass“ u Bijeljini od danas je bogatija za proizvodnu halu površine 11.000 kvadratnih metara, čime je dostignuto ukupno 16.000 kvadratnih metara korisnog prostora u vlasništvu ove firme u Bijeljini.

– Ostaje nam još da završimo izgradnju upravne zgrade i time ćemo zaokružiti trenutne potrebe za radnim prostorom za naše radnike. Trenutno zapošljavamo 550, od prošle godine primljeno je oko 350 radnika, a cilj nam je da dostignemo broj od 1100 zaposlenih. Očekujemo podršku od strane Vlade, pogotovo imajući u vidu da naša cjelokupna proizvodnja ide u izvoz – izrazio je svoje očekivanje direktor Rado Maletić.  

Otvaranju nove proizvodne hale  u selu Ljeskovac pored Bijeljine prisustvovao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković koji je istakao da su preduzeća poput bijeljinskog „Passa“ važni nosioci razvoja Srpske.
– Od većinskog njemačkog vlasnika ove kompanije smo čuli da postoji mogućnost da se proizvodni pogoni, koji su sada uglavnom u Poljskoj, budu postepeno preseljeni u Srpsku. Naš interes je da zaposlimo stanovništvo, a njihov da ostvare profit i nadam se da će „Pass“ nastaviti sa širenjem proizvodnih kapaciteta kod nas – istakao je predsjednik Vlade.
– Ova kompanija već godinama ispunjava svoje poslovne planove i, što se tiče Grada, neće imati ni jednu prepreku da tako i nastavi. Lokalna samouprava, u okviru svojih nadležnosti, maksimalno podržava „Pass“ i druga preduzeća u Semberiji, a slično očekujemo i od Vlade, jer nam je zajednički cilj zapošljavanje stanovništva i razvoj ekonomije – poručio je gradonačelnik Mićić na svečanosti u Ljeskovcu.

Kompanija „Pass“ proizvodi auto-dijelove za poznate svjetske kompanije, među kojima su „BMV“ i „Volvo“, a u asortimanu proizvoda je nekoliko tipova cjevčica za protok tečnosti i vazduha, provlačenje kablova i pritisak.  
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 
 

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIRJANA ŠARENAC MIČIĆ, GENERALNI DIREKTOR TRB: Snaga znanja

Od privatizacije Tehničkog remonta Bratunac 2014. i pokretanja proizvodnje, kompanija pod skraćenicom TRB postaje zamajac industrijskog razvoja, ne...

Slovenačka delegacija posjetila bijeljinsku Bolnicu

Delegacija iz slovenačkog pobratimskog grada Žalec, predvođena gradonačelnikom Jankom Kosom, posjetila je danas JZU Bolnica “Sveti vračevi”. Gosti...

EPISKOP FOTIJE: Neka svako uradi koliko može da ovaj grad bude bolji za život (foto)

BIJELjINA PROSLAVILA SVOJU SLAVU - DAN SVETOG PANTELEJMONA Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama,...

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...