Koliko treba da traje dan da bi žene završile sve obaveze?

Datum:

Share post:

Naučnici su došli do zaključka da je današnjim ženama potreban dan koji traje 28 sati da bi postigle sve obaveze.

Šest od deset žena reklo je da im je potreban duži dan i to za 3 sata i 36 minuta. Na taj način jedino bi uspjele da uklope sve poslovne obaveze, porodične aktivnosti i društveni život.

TESTNA REKLAMA

Polovina žena koje su učestvovale u istraživanju od njih 2.000 reklo je da žrtvuje sate spavanja kako bi eventualno uradile nešto za svoju dušu: vježbale ili se družile.

Kako prenosi portal „San“, to znači da mnogo žena dnevno spava samo šest sati umjesto preporučenih osam. Žene koje rade uglavnom su na poslu od 9 do 17 sati, a nemali broj rekao je da se dešava da ne izađu s posla prije 19 sati, piše „Ljepota i zdravlje“.

Polovina žena izjavila je da ustaje još prije šest ujutro, a ne legne na spavanje prije ponoći. Sve ovo izaziva stanja kao što su premor, problem sa koncentracijom, stvaranje podočnjaka i umorne kože.

Kada bi imale dan koji traje 28 sati, žene u studiji su izjavile da bi se više družile sa prijateljima i partnerom, posvećivale bi se kuvanju i isprobavanju novih recepata i provodile bi više vremena vježbajući.

Izvor: www.nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Bijeljine u posjeti manastiru Gračanica (foto)

Gradonnačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović posjetio je danas manastir Gračanicu na Kosovu i Metohiji. -Hvala Gospodu dragom na velikoj blagodeti...

MALO SUTRA: Dodik o zabrani tri prsta – Mogli bi zabraniti i ljubljenje tri puta i da se krstimo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te...

Usvojena SARAJEVSKA DEKLARACIJA koja osuđuje dizanje tri prsta NENADA NEŠIĆA!?

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija,...

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...