Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić rekao je da su zahtjevi Bošnjaka, pa i izjava o imovini koju su potpisali politički predstavnici iz FBiH, zasnovani na kršenju Ustava BiH, te poručio da će svaki centimetar Republike Srpske ostati imovina Srpske.

Kojić je naveo da bošnjački lideri ovom izjavom krše Ustav i Dejton, te su i kontradiktorni.
„Ustav jasno kaže da sve ono što nije definisano Ustavom BiH je isključiva nadležnost entiteta. Imovina je nadležnost entiteta i to je crvena linija preko koje se neće i ne može preći“, poručio je Kojić novinarima.

On je napomenuo da su zahtjevi Bošnjaka uglavnom zasnovani na kršenju Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, iako se u tim zahtjevima pozivaju na Ustav i Dejton.

„To je jedan najobičniji pokušaj devastiranja Republike Srpske, oduzimanja njenih nadležnosti, antiustavnog i antidejtonskog funkcionisanja i djelovanja, što mi iz Republike Srpske nećemo dozvoliti“, naglasio je Kojić, prenosi Srna.

On je poručio da će svaki centimentar Republike Srpske ostati imovina Srpske, a neće biti ono što Bošnjaci žele.

Osam bošnjačkih političkih predstavnika iz FBiH potpisalo je zajedničku izjavu o državnoj imovini u kojoj su naveli da Tužilaštvo BiH i ostali nadležni organi BiH moraju procesuirati odgovorna lica koja najavljuju da će nastaviti knjiženje te imovine na Republiku Srpsku. Oni smatraju da samo nivo BiH ima isključivu nadležnost da uređuje sva pitanja koja su vezana za ovu imovinu.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име