KK Lavovi Brčko – Lazarević, Šarenac i Smajić na pripremama juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Datum:

Share post:

Nakon sestara Sare i Milice Đokić, koje su dobile poziv za pripreme kadetske, odnosno juniorske reprezentacije Srbije, te Valentine Došić, koja je na pripremama kadetske reprezentacije BiH, pozive za reprezentativne pripreme BiH u juniorskom uzrastu dobile su još dvije košarkašice KK “Lavovi” Brčko i jedna koja je potekla iz Lavova.

“Veliko priznanje iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine stiglo je na adresu Košarkaškog kluba “Lavovi”. Jelena Lazarević (2004), Tamara Šarenac (2005) i Amila Smajić (2005) dobile su poziv Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KSBiH) i selektora Dragane Svitlica za pripreme U18 juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred Evropsko prvenstvo A divizije, koje se od 6. do 14. avgusta održava u Grčkoj”, kaže Boško Vukadinović, predsjednik kluba. 

Jelena Lazarević i Tamara Šarenac su kao standardane članice kluba, ove sezone sa seniorskom selekcijom osvojile četvrto mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i izborile učešće u WABA ligi.

Tamara Šarenac je u sezoni 2021-2022. sa kadetskom i juniorskom selekcijom osvojila šampionske titule u Prvenstvu Republike Srpske, dok je sa juniorskom selekcijom osvojila šampionsku titulu i u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Igra na poziciji plejmejkera, a prve košarkaške korake napravila je u dresu ovog kluba, gdje je prošla i sve uzrasne selekcije.

TESTNA REKLAMA

Jelena Lazarević je sa juniorskom selekcijom u sezoni 2021-2022. osvojila šampionske titule u Prvenstvu Republike Srpske i u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Igra na poziciji krilnog centra. Takođe, kao i Tamara Šarenac, i Jelena Lazarević je ponikla u Lavovima, gdje prošla sve uzrasne selekcije.

Amila Smajić od prethodne sezone, sa velikim uspjehom, nastupa u Italiji, gdje je u upravo završenoj sezoni osvojila regionalnu titulu U17 šampiona regije Kampanija sa klubom Polisportivo Battipagliese. Amila Smajić, koja je prve košarkaške korake napravila u Lavovima i prošla sve omladinske selekcije kluba, u sezoni 2020-2021. sa KK Lavovi osvojila je seniorsku titulu šampiona Republike Srpske, kao i kadetsku titulu šampiona Bosne i Hercegovine. Igra na poziciji centra.

“Ovo je veliko priznanje za naš klub, koji je već postao prepoznatljiv po izuzetno kvalitetnom radu sa omladinskim selekcijama, a ujedno i velika obaveza za sve u KK Lavovi da i dalje nastavimo stazama uspjeha i da još veći broj djevojčica i dječaka budu okosnice reprezentativnih selekcija”, ističe Aleksandar Bližnjaković, trener KK Lavovi Brčko.

Prepreme juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine počinju 10. jula na Vlašiću.

Protivnici reprezentciji Bosne i Hercegovine u grupi D Evropskog prvenstva A divizije u Heraklionu (Grčka) biće odgovarajuće selekcije Francuske, Njemačke i Izraela.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MALO SUTRA: Dodik o zabrani tri prsta – Mogli bi zabraniti i ljubljenje tri puta i da se krstimo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te...

Usvojena SARAJEVSKA DEKLARACIJA koja osuđuje dizanje tri prsta NENADA NEŠIĆA

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija,...

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...

SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima...