KK Lavovi Brčko – Lazarević, Šarenac i Smajić na pripremama juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Datum:

Share post:

Nakon sestara Sare i Milice Đokić, koje su dobile poziv za pripreme kadetske, odnosno juniorske reprezentacije Srbije, te Valentine Došić, koja je na pripremama kadetske reprezentacije BiH, pozive za reprezentativne pripreme BiH u juniorskom uzrastu dobile su još dvije košarkašice KK “Lavovi” Brčko i jedna koja je potekla iz Lavova.

“Veliko priznanje iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine stiglo je na adresu Košarkaškog kluba “Lavovi”. Jelena Lazarević (2004), Tamara Šarenac (2005) i Amila Smajić (2005) dobile su poziv Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KSBiH) i selektora Dragane Svitlica za pripreme U18 juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred Evropsko prvenstvo A divizije, koje se od 6. do 14. avgusta održava u Grčkoj”, kaže Boško Vukadinović, predsjednik kluba. 

Jelena Lazarević i Tamara Šarenac su kao standardane članice kluba, ove sezone sa seniorskom selekcijom osvojile četvrto mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i izborile učešće u WABA ligi.

Tamara Šarenac je u sezoni 2021-2022. sa kadetskom i juniorskom selekcijom osvojila šampionske titule u Prvenstvu Republike Srpske, dok je sa juniorskom selekcijom osvojila šampionsku titulu i u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Igra na poziciji plejmejkera, a prve košarkaške korake napravila je u dresu ovog kluba, gdje je prošla i sve uzrasne selekcije.

Jelena Lazarević je sa juniorskom selekcijom u sezoni 2021-2022. osvojila šampionske titule u Prvenstvu Republike Srpske i u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Igra na poziciji krilnog centra. Takođe, kao i Tamara Šarenac, i Jelena Lazarević je ponikla u Lavovima, gdje prošla sve uzrasne selekcije.

Amila Smajić od prethodne sezone, sa velikim uspjehom, nastupa u Italiji, gdje je u upravo završenoj sezoni osvojila regionalnu titulu U17 šampiona regije Kampanija sa klubom Polisportivo Battipagliese. Amila Smajić, koja je prve košarkaške korake napravila u Lavovima i prošla sve omladinske selekcije kluba, u sezoni 2020-2021. sa KK Lavovi osvojila je seniorsku titulu šampiona Republike Srpske, kao i kadetsku titulu šampiona Bosne i Hercegovine. Igra na poziciji centra.

“Ovo je veliko priznanje za naš klub, koji je već postao prepoznatljiv po izuzetno kvalitetnom radu sa omladinskim selekcijama, a ujedno i velika obaveza za sve u KK Lavovi da i dalje nastavimo stazama uspjeha i da još veći broj djevojčica i dječaka budu okosnice reprezentativnih selekcija”, ističe Aleksandar Bližnjaković, trener KK Lavovi Brčko.

Prepreme juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine počinju 10. jula na Vlašiću.

Protivnici reprezentciji Bosne i Hercegovine u grupi D Evropskog prvenstva A divizije u Heraklionu (Grčka) biće odgovarajuće selekcije Francuske, Njemačke i Izraela.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...