dr Nenad Kapor, predsjednik GO Bijeljina

Promocija ustavne parlamentarne monarhije po uzoru na razvijene demokratije, sloga i jedinstvo srpskog naroda, decentralizacija Republike Srpske i ravnomjeran razvoj regiona, bolji položaj boraca i boračkih porodica, razvoj poljoprivrede i bolji položaj ljudi koji žive na selu, zaštita srpskog jezika i pisma – samo su neki od ciljeva Pokreta za osnivanje Kneževine Srpske (POKS), čiji Gradski odbor je osnovan nedavno u Bijeljini.

Krajem prošle godine u Bijeljini je održana i izborna skupština POKS, na kojoj je, između ostalih, učestvovao i predsjednik Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije Vojislav Mihailović, koji obavlja i funkciju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije.

Vojislav Mihailović, predsjednik Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije

„Pokret u Srbiji i Pokret u Srpskoj imaju iste ciljeve i siguran sam da će naša sestrinska stranka u Bijeljini i celoj Srpskoj biti brojna i ostvariti uspjeh na izborima, kao što smo mi uspjeli na Beogradu“, poručio je Mihailović.

Pokret osnivanja Kneževine Srpske osnovao Gradski odbor u Bijeljini (foto)

Ovom prilikom izabrano je rukovodstvo stranke, a za predsjednika Glavnog odbora izabran je prof. dr Nenad Kapor koji je istakao da su za kratko vrijeme već okupili preko 200 članova.

dr Nenad Kapor, predsjednik GO Bijeljina

„Važna nam je podrška Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije i predsjednika Vojislava Mihailovića, jer namjeravamo da ove godine samostalno nastupimo na lokalnim izborima. Za početak je cilj da naši sugrađani naše ciljeve prepoznaju kao kvalitetne i realne i da postanemo parlamentarna stranka. Ideja ustavne monarhije je u skladu sa svim demokratskim principima i, ako pogledamo evropske države sa ovim političkim uređenjem vidjećemo da su to napredna i uređena društva, sa razvijenim lokalnim zajednicama. Dok smo imali kralja i mi smo napredovali brzim koracima i bili smo među naprednim evropskim državama. Cilj nam je da se vratimo na taj put i zato ćemo raditi na obnovi ideje monarhije i svega dobrog što monarhija nosi“, istakao je Kapor.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име