Kako da vam baterija na Android telefonu traje duže

Datum:

Share post:

Google je nedavno objavio seriju saveta kojima se korisnicima Android uređaja pružaju praktične preporuke za produženje trajanja baterije. Ovi savjeti se fokusiraju na različite aspekte korišćenja telefona, od podešavanja osvjetljenosti do upravljanja aplikacijama.

Evo sveobuhvatnog pogleda preporuka koje Google daje korisnicima.

Brže isključivanje ekrana

Prvi savjet je brže isključivanje ekrana. Kada ekran nije u upotrebi, njegovo isključivanje može pomoći u uštedi baterije. Ovo je lako postići podešavanjem automatskog gašenja ekrana poslije određenog vremenskog okvira.

Kontrola osvjetljenosti

Osvjetljenost ekrana je još jedan faktor koji utiče na potrošnju baterije. Google preporučuje smanjenje osvjetljenosti i aktiviranje funkcije za automatsko određivanje osvjetljenosti koja prilagođava nivo osvjetljenosti u skladu sa uslovima ambijentalnog svijetla.

Upravljanje aplikacijama i adaptivna baterija

Google sugeriše da korisnici identifikuju i ograniče aplikacije koje znatno utiču na potrošnju baterije. Aktiviranje funkcije „Adaptivna baterija“ može pomoći u pametnom upravljanju potrošnjom energije na osnovu korisničkih obrazaca.

Isključite nepotrebne opcije i naloge

Preporučuje se i isključivanje zvučnog i vibrirajućeg reagovanja tastature, kao i brisanje neaktivnih naloga koji su povezani sa Android uređajem, kako bi se smanjila pozadinska aktivnost.

Tamna tema i dodatni savjeti

Aktiviranje tamne teme takođe može pomoći u očuvanju baterije, posebno na uređajima sa AMOLED ekranima. Pored toga, Google savetuje korišćenje Wi-Fi mreže umesto mobilnih podataka i redovno ažuriranje softvera za dodatne optimizacije baterije.

Kada je vrijeme za novi telefon?

Ukoliko primjetite da nijedan od navedenih savjeta ne daje željene rezultate, možda je vrijeme za razmatranje kupovine novog telefona ili zamjene baterije.

Optimizacija baterije je važan aspekt ukupnog korisničkog iskustva i ovakve preporuke mogu znatno pomoći korisnicima u svakodnevnom korišćenju Android uređaja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predstava „NOVOGODIŠNJE NADSVIRAVANJE“ sutra u Centru za Kulturu “Semberija“

Predstava "NOVOGODIŠNJE NADSVIRAVANJE" biće održana u bijeljinskom Centru za Kulturu 12. decembra 2023. u  18.00 časova premijerno  za...

Angelina Novaković iz Bijeljine dobitnica nagrade „Business Women Awards 2023“ (video)

Angelina Novaković iz Bijeljine, vlasnica salona vjenčanica Angela Wedding House, među dobitnicima je regionalnih nagrada „Business Women Awards...

Ministar Miić sa predstavnicima udruženja peradara (foto)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić danas je sa saradnicima održao radno konsultativni sastanak sa...

ORAŠANIN: Budžet za 2024. u funkciji održavanja penzionog i zdravstvenog sistema koji su na koljenima

Pred narodnim poslnicima je jedan budžet sa neizvjesnim prihodima, prihodima koji su umagli, ali zato vrlo izvjesnim i...