KAFE BAR ''ZEN'' – bijeljinski kutak za odmor i opuštanje (foto)

Datum:

Share post:

„Toliko je bilo u životu stvari kojih smo se bojali. A nije trebalo. Trebalo je živjeti.” riječi su Ive Andrića, a istovremeno su možda i najupečatljiviji ukras na zidu malog ušuškanog lokala nedaleko od centra Bijeljine (u blizini kružnog toka “Dizdarević”).

‘’ZEN’’ – kutak za odmor i opuštanje
Kafe bar „Zen“ u sadašnjem obliku postoji od 2018. godine, a možda je upravo od tad i dobio svoj pravi oblik uz svoj naziv.

„Kafe bar „Zen“ u današnjem konceptu postoji od 2018. godine, a osnovan je 2014. godine po ideji Minje Grubač, prvobitne vlasnice. Preuzimanjem „Zena“, kafić je postao porodični lokal prvenstveno namijenjen opuštanju, odmoru i druženju sa prijateljima i poznanicima, a sada već predstavlja mjesto koje svakodnevno posjećuje sve više novih gostiju“, rekao je za portal „Dešavanja u Bijeljini“ suvlasnik kafe bara „Zen“ Nikola Tojić.

 
Pri otvaranju ovakvog lokala, osnovna vizija im je bila da Bijeljinci imaju kutak gdje će moći da se odmore i opuste od napetosti i svakodnevice.

„Cilj nam je bio stvaranje ambijenta u kome će naši gosti moći da se opuste od poslovne svakodnevnice i stresa. Uspjeli smo da stvorimo „kućnu“ atmosferu u kojoj će se svaki gost osjećati prijatno. Posebno nam je drago što smo stekli mnogo stalnih gostiju kojima je „Zen“ postao dnevni ritual“, iskren je Tojić.

„Zen“ je mali lokal, koji svojim spoljašnjim izgledom ne odskače mnogo od sredine. Vlasnici ništa ne prepuštaju slučaju i trude se da svu svoju pažnju posvete gostima i njihovom dobrom raspoloženju pažljivim izborom detalja u lokalu, kao i dobrom uslugom.

„Svakodnevno dodamo nešto novo, kako u ponudi tako i u uređenju. Sa svakog putovanja donesemo nešto novo, a nerijetko napravimo putovanja namijenjena potrazi za novim detaljima i zanimljivostima. Obilježavamo svako godišnje doba novim crtežima i motivima i trudimo se da obilježimo sve bitne datume tematskim večerima i muzikom. Takođe, često organizujemo razne promocije kako bismo približili neke nove brendove gostima na pravi način“, istakao je za portal „Dešavanja u Bijeljini“ Tojić.

Veseli petak u ''Zenu''
Kao jedan od najposebnijih dana, vlasnici bi istakli „Veseli petak“, koji je namijenjen opuštanju poslije naporne radne nedjelje uz snižene cijene pića. Kartu pića kreiraju sami gosti putem anketa koje povremeno organizuju.

„Tradicionalno svakog septembra organizujemo „Akciju za bebu više“, kada svaka trudnica koja nas posjeti dobija uz kafu besplatne 100% prirodne sokiće. Takođe, dosta pažnje posvećujemo našim najmlađim gostima. Ove zime su mogli da se igraju u kućici za djecu koja je bila postavljena ispred lokala, a redovno tu je i „Zen ljulja“ namijenjena našim najmlađim drugarima“, rekao je Tojić.

 
Jedan od zaštitnih znakova „Zena“ je „Đumbirnada“ koju Bijeljinci mogu naći u ponudi, a koja se pravi po tajnom receptu. Posebno je popularna kao osvježenje tokom ljetnih dana.

„Ono što bih izdvojio je da je koncept „Zena“ – bez narodne muzike, tako da nam preostaje izbor pop, rok, fank, džez žanrovi. Istina, napravimo nekad izuzetke kada su praznici, jer to traže i naši gosti, koji su nam i najbitniji. #ZenSrijeda je rezervisana za muziku uživo. Naš izbor je bila srijeda kao sredina sedmice koja predstavlja veče za opuštanje i predah od radnih obaveza. Mi je zove još i „mini petak““, istakao je Tojić.

Nova bašta u susret proljeću
U „Zenu“ su trenutno okupirani pripremama za proljeće i prilagođavanju lokala toplim proljećnim sunčanim danima.
„Imamo u planu mnogo novih dešavanja u „Zenu“. Pripremamo novu „Zen baštu“ koja će biti osvježena i drugačija od ostalih. Trenutno prilagođavamo enterijer i eksterijer dolasku proljeća“, najavio je Tojić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ŽRK “Bijeljina“ u borbi za prvaka – sutra rukometni spektakl i promocija novog šampiona Republike Srpske

ŽRK ‘’Radnik’’ Bijeljina poziva na rukometni spektakl i promociju novog šampiona Republike Srpske Saopštenje za javnost ŽRK ‘’Radnik’’ Bijeljina...

OPOZICIJA neće ići na sastanak sa vladajućom koalicijom na temu učešća na izborima

-Odlučili smo da ja, kao predsjednik Narodne skupštine, pozovem sve predsjednike političkih stranaka iz Srpske, kao i predstavnike...

Ministar Šeranić na sastanku sa Nedeljkom Jovićem u Fondu za dječiju zaštitu u Bijeljini (foto, video)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić održao je danas u Bijeljini sastanak sa direktorom Fonda...

POSJETITE ŠTAND A.D.“GRAD“ BIJELJINA NA NOVOSADSKOM SAJMU

A.D.“Grad“ Bijeljina će se i ove godine predstaviti na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, a koji ujedno...