JOVIČEVIĆ: Zbog isteklih rokova, KAŽNJEN TRGOVINSKI LANAC u Bijeljini sa 10.000 KM

Datum:

Share post:

Republički štab za vanredne situacije RS juče je ograničio prodaju proizvoda u svim prodajnim objektima u kojima se obavlja trgovina na malo na način da jedno fizičko lice ne može kupiti više proizvoda od propisane količine.

Brašno se ne može kupiti više od 25 kilograma, soli više od dva kilograma, šećera više od tri kilograma, ulja više od tri litra, sredstva za održavanje lične higijene više od tri kilograma, odnosno litra, a sredstva za održavanje higijene predmeta i prostora više od 10 kilograma, odnosno litara.

 
 „U ovom trenutku, od Ministarstva trgovine i turizma RS koji su zaduženi za sprovođenje tog zaključka Vlade RS očekujemo detaljne instrukcije. U skladu sa Zakonom o trgovini, tržišna republička inspekcija će sprovoditi te mjere. Bijeljinska tržišna inspekcija će sprovoditi mjere ograničavanja prodaje tih namirnica u Bijeljini. Danas ćemo saopštenjem za medije izaći ka trgovinskim lancima da povedu računa i da se pridržavaju tog minimuma koji je predložen. Inspekcija će u skladu sa mogućnostima i nadležnostima na osnovu presjeka kase utvrditi koliki su bili maksimalni računi po jednom kupcu. Veoma lako ćemo utvrditi ko poštuje zaključke Vlade RS, a ko ne i sankcionisaćemo ih u skladu sa Zakonom o trgovini i Zakonom o zaštiti potrošača RS“, rekao je načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Bijeljina Boban Jovičević. 

Republički štab za vanredne situacije RS saopštio je da ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se do 30. marta.

TESTNA REKLAMA

Zabranjen rad stočne i kvantaške pijace
Pored toga, Odjeljenje za inspekcijske poslove, zabranilo je rad bijeljinske stočne i kvantaške pijace.

„Smatramo da dolazi dosta nakupaca sa teritorije Federacije i drugih gradova RS gdje je veoma kritična situacija, tako da smo naložili firmi AD „Grad“ da zatvori našu stočnu pijacu. Jutros su bila tri poljoprivredna proizvođača sa traktorima koji nisu imali informacije da pijaca ne radi. Ono što je bitno da poljoprivredni proizvođači znaju je da je prodaja stoke i poljoprivrednih proizvoda dozvoljena samo na stočnoj, odnosno kvantaškoj pijaci i na poljoprivrednom gazdinstvu, tako da nije uskraćena mogućnost prodaje njihove stoke i proizvoda“, istakao je Jovičević.

Uz pomoć CJB i Komunalne policije Bijeljina, riješili su problem nagomilavanja nakupaca i ljudi koji su svoje poljoprivredne proizvode prodavali oko kvantaške pijace.

„Moram da napomenem da su u dane vikenda, svi oni čije je radno vrijeme ograničeno po naredbi Štaba za vanredne situacije, poštovali tu odluku. Nije bilo nikakvih propusta. U međuvremenu, kaznili smo još jedan trgovinski centar maksimalnom kaznom od 10.000 KM zbog prodaje hrane sa isteklim rokovima. To znači da imamo dvije kazne za istekle rokove. Zdravstvena inspekcija je u međuvremenu obišla sve javne institucije, sve trgovinske lance i sve firme kojima je dozvoljen rad i naložila im da provode mjere dezinfekcije. Pored toga, svi radnici moraju da imaju zaštitne maske i rukavice, a preduzeća moraju da provode mjere redukcije radnika, odnosno da radnici rade u određenim smjenama. Naravno, kupcima koji dolaze mora biti redukovan način dolaska – ne smiju se stvarati gužve. Situacija je do sada zadovoljavajuća“, rekao je Jovičević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIĆEVIĆ: Budžet Opštine Šamac stabilan – realizuju se mnogobrojni projekti (foto, video)

Gost u Studiu 1 portala Dešavanja u Bijeljini i emisije Oko u Oko je bio Đorđe Milićević, načelnik...

BIJELJINA: ŽIVKOVIĆ NAPUSTIO RADNIK

Radnik iz Bijeljine ostao je bez standardnog prvotimca u jesenjem dijelu sezone, Dejana Živkovića. Ovaj dvadesetdvogodišnji fudbaler iza kojeg...

DODIK I KONAKOVIĆ (NiP) na utakmici u Laktašima razgovarali o formiranju Savjeta ministara BiH (foto)

Gledali utakmicu u Laktašima: Dodik razgovarao s Konakovićem o formiranju Savjeta ministara BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio...

Pandurević PROZVLA Milovanovića, on joj UZVRATIO : “LJUBE (Ljubiša Petrović) je taj koji po nalogu OPSTRUIŠE” (foto)

Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS-a, danas je na Twitteru komentarisala zagađenje u Bijeljini i tom prilikom prozvala...