BIJELJINA – KORONA VIRUS: Stanje zaraženih stabilno, šest osoba u kućnom karantinu

Datum:

Share post:

Zdravstveno stanje tri osobe na području Semberije kojima je ustanovjen Covid-19 stabilno je i nalaze se u kućnom karantinu. Ukupno šest osoba je u kućnom karantinu, a 1.102 osobe su pod epidemiološkim nadzorom, izjavila je danas vršilac dužnosti direktora Bonice “Sveti Vračevi” Milica Lovrić.

“Na području Semberije kod tri osobe registrovan je Covid-19, od toga jedna je prvozaražena, a dvije osobe su bile u neposrednom kontaktu. Zdravstveno stanje zaraženih je stabilno, nemaju temperaturu i simptomatologiju i nalaze se u kućnom karantinu. Kod prvozaraženog uzet je i kontrolni bris i čekaju se rezultati”,  rekla je Lovrićka poslije sjednice Štaba za vanredne situacije u Bijeljini.

 
Lovrićeva je istakla da se bijeljinska Bolnica priprema za potencijalnu epidemiju na ovim prostorima.

“U toku vikenda smo već bili u građevinskim radovima i radu sa inženjerima koji se bave gasifikacijom, kako bi stare objekte Bolnice stavili u funkciju i omogućili adekvatnu intezivnu njegu. Pripremamo intenzivnu njegu sa 14 postelja i dodatni karantin od 50 postelja. Za sada imamo u funkciji karantin od 30 postelja”, rekla je Lovrićka koja je napomenula da se u toku vikenda radilo i na rekonstrukciji postojeće operacione sale u zgradi stare ginekologije.

“Upravo ova operaciona sala bila bi namijenjena za hitne operativne zahvate potencijalno zaraženih osoba i porođaje zaraženih trudnica. Građani Bijeljine mogu biti mirni i spokojni kada je riječ o spremnosti bijeljinske Bolnice”, rekla je Lovrićeva, koja je istakla da je bijeljinska Bolnica u subotu dobila i jedan respirator od Vlade RS, te da u tom pogledu postoji podrška i inicijativa od mnogih, kako je rekla, velikih i humnaih ljudi.

“Bolnica u Bijeljini imala je svojih 9 respiratora, a u subotu smo dobili još jedan. Dobili smo i ponudu velikih ljudi, humanista koji ne žele da u ovom problemu budemo sami. Zahvaljujem im u svoje i ime zaposlenih. Obezbijedili su finansijska sredstva za kupovinu još nekoliko respiratora. Dobili smo informaciju i na današnjoj sjednici Štaba da će i Gradska uprava da izdvoji sredstva za kupovinu respiratora, kako bi što spremniji dočekali potencijalnu epidemiju”, rekla je Lovrićka, koja je istakla da je Vlada najavila i nabavku aparata koji bi ubrzao dijagnostiku potencijalno inficiranih osoba.

 
Direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović rekao je da su ekipe Higijensko-epidemiološke službe stalno na terenu i realizuju aktivnosti u vezi sa kontaktima osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

On je pohvalio saradnju sa kontrolnim organima, Komunalnom policijom i MUP RS, kao i sanitarnim inspektorima na graničnim prelazima i samom gradu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JEDINA BOLNICA U REPUBLICI SRPSKOJ SA STANDARDIMA ISO 9001 i 22301 (foto)

JZU Bolnici “Sveti Vračevi” Bijeljina danas su zvanično uručeni sertifikati standarda ISO 9001:2015 i ISO 22301:2019 od strane...

Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta

U slučaju prehlada, viroza, stomačnih virusa, vodenih ospica i drugih dječjih bolesti, koje su na neki način bezazlene,...

Upozorenje na jak i olujni vjetar popodne i sutra tokom dana

UPOZORENJE: JAK I OLUJNI VETAR 15-16.04.2024. U ponedeljak 15.04. popodne i uveče očekuje se umeren do jak, u višim predelima u...

STANIVUKOVIĆ: Dolazim na miting „Srpska te zove“, poziv svim građanima da dođu

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da će doći na veliki narodni miting "Srpska te zove", koji...