JKP ''Gradsko groblje'' Bijeljina: Spremni smo da riješimo nedoumice

Datum:

Share post:

U Javnom komunalnom preduzeću  ,,Gradsko groblje’’ Bijeljina na poslovima naplate u proteklih mjesec dana zabilježen je veliki odziv građana koji su uredno izmirili troškove po osnovu održavanja zajedničkih površina grobalja kojim upravlja ovo Preduzeće.

Posljedica ovako velikog odziva je, vjerovatno, činjenica da je Javno komunalno preduzeće Gradsko groblje ove godine na dan pravoslavnih Zadušnica na pojedinim grobnim mjestima ostavilo obavještenje o obavezi izmirenja troškova za njihovo održavanje koje po grobnom mjestu na godišnjem nivou iznosi 10 konvertibilnih maraka, bez  uračunatog PDV-a.

 -Način na koji je Uprava preduzeća obavijestila građane o njihovim obavezama nije imao za cilj skrnavljenje grobova i nanošenje duševnog bola, nego informisanje građana o njihovim obavezama po osnovu grobnih mjesta na gradskom groblju. Najveći broj komintenata koji plaćaju ovu uslugu su, uglavnom, penzioneri i treba pomenuti da su oni i najurednije platiše. Mi u potpunosti imamo razumijevanje za sve građane koji dolaze u naše prostorije.

Trudimo se da budemo najljubazniji, čak i u situacijama kada naiđemo na negodovanje pojedinaca. S obzirom da su ponekad zaostala dugovanja prilično velika, u tom slučaju izlazimo u susret, te dajemo reprograme za plaćanje na rate. Svaki građanin, u svakom trenutku, može doći da se informiše o dugovanjima i porazgovara o obavezama po osnovu grobnih mjesta, te da dobije pojašnjenja o svim stvarima koja su vezana za grobišnu evidenciju i grobna mjesta’’, istakao je Viktor Aleksić, referent za naplatu i reklamacije u Javnom komunalnom preduzeću  ,,Gradsko groblje’’ Bijeljina.

TESTNA REKLAMA

-Svjesno ili ne, pojedini građani veoma burno reaguju na obavještenja koja im dostavljamo, te se nerijetko susrećemo sa velikim problemima na radnom mjestu. Svi zaposleni se trude da svoj posao obavljaju profesionalno, iako imamo velike poteškoće sa grobišnom evidencijom iz proteklih godina. Apsolutno se zalažemo da budemo ljubazni, te da dovedemo usluge naplate na najviši nivo. Postoji određen broj neodgovornih građana koji su, zaista, u mogućnosti da redovno plaćaju ovu obavezu, ali nisu redovne platiše.

Takođe sam uvjerena da su jedan od razloga neplaćanja i dugovanja po osnovu održavanja zajedničkih površina groblja veoma mala primanja i male penzije, te se pojedinci zbog nemogućnosti plaćanja, čak, ustručavaju da se odazovu na poziv i razgovor u kancelariji JKP ,,Gradsko groblje“. Svi građani koji imaju bilo kakve nedoumice oko ovih obaveza mogu doći u prostorije uprave Preduzeća i dobiti sve potrebne informacije kako bi na obostrano zadovoljstvo riješili postojeće probleme’’, izjavila je Danica Dajević, referent za informacionu tehnologiju i obradu podataka, koja, takođe, radi na poslovima naplate u Preduzeću.

​Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...