JANJIĆ: Osveta Ljubiše Petrovića preko dodjele sredstava za sport – zbog ličnog nezadovoljstva Gradonačelnika, ispaštaće sportski kolektivi (foto)

Datum:

Share post:

Član Upravnog odbora FK Radnik i predsjednik Opštinskog fudbalskog Saveza Bijeljina, Goran Janjić, istakao je da je budžet za fudbal smanjen za 200.000KM, što je potvrdio i potpis Gradonačelnika Petrovića. Da apsurd bude još veći, odluka je potpisana danas, na dan Izbora sportiste Grada Bijeljina.

Janjić je istakao da je prije svega diskutabilan datum objavljivanja i potpisivanja Odluke, a zatim i procenti, s obzirom da je ista trebala biti objavljena mnogo ranije, naročito zbog sportskih kolektiva čija su takmičenja u toku.

„Već dva mjeseca je prisutan ozbiljan pritisak kolektiva i javnosti i zaista svi su sa nestrpljenjem očekivali ovaj dokument. Nepoznanica je zašto on nije dostavljen ranije, zato što je on zahtjevao samo jedan potpis i jedan pečat. Međutim, sad kad vidimo kakva je promjena napravljena u odnosu na sve prethodne godine kada se raspoređivao budžet, jasno je da je postojala neka zadnja namjera koja je i pokazana u dostavljenim procentima. Fudbalu ove godine pripada 40% od ukupnih sredstava, a u prethodnim godinama to je bilo 57%, kretalo se između 55% i 57%. Sport koji broji najviše sportskih kolektiva u gradu Bijeljina će biti oštećen za nekih 150 do 250 hiljada KM, to ne možemo sa sigurnošću da kažemo, jer još uvijek se ne zna kolika će se sredstva dijeliti“, rekao je Janjić, te dodao da je za očekivati od Gradonačelnika i njegovih saradnika da možda i ne uvaže povećanje budžeta za sport, nego da isplate prošlogodišnji budžet.

Janjić je istakao da je na djelu osvetnički čin Gradonačelnika, jer za predsjednika Opštinskog fudbalskog saveza Bijeljina nije izabran njegov čovjek. Janjić tvrdi da je Gradonačelnik tada rekao da će razmisliti o finansiranju.

„Ovdje imamo jedan osvetnički čin, jer je Gradonačelnik potpuno neracionalno htio da se upetlja u izbor u OFS i čak je tom prilikom, tako nezadovoljan mojim izborom, zaprijetio da će porazmisliti o finansiranju, kao da je to njegov privatni budžet i privatni novac i da on ima apsolutno diskreciono pravo da odlučuje šta našem Gradu treba, a šta ne treba“, rekao je Janjić za portal Dešavanja u Bijeljini, te dodao da strahuje da će brojni kolektivi, koji zavisi od budžeta, biti na ivici egzistencije.

Janjić je takođe istakao da potezi koje „vuče“ Gradska uprava definitivno vode ka tome da sve što valja u Bijeljini – da se treba ugasiti.

„Možda ćemo doći do situacije da i ovu neradnu nedelju koju imamo, zahvaljujući ovoj Odluci koju je potpisao Gradonačelnik, nemamo zapravo gdje provesti nego u kući, jer ovim pristupom će biti sve manje sportskih događaja u našem gradu. Ne mogu da razumijem ovakav pristup, da se neko može svetiti zbog ličnog nezadovoljstva, nije ni dobronamjerno, nije ni ljudski, nije ni liderski. Taj čovjek bi trebao da bude lider svih građana, da promoviše dobre stvari, da podrži dobre stvari, a ovo što se radi definitivno ne ide u tom pravcu“, zaključio je Janjić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Načelnik Perić darovao male fudbalere-ŠAMPIONE REGIJE: “JURIŠ” NA VRH REPUBLIKE SRPSKE

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić sa saradnicima ugostio je danas ekipu malog fudbala Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz...

Stevandić: Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj će raspravljati o odluci CIK

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da će odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH...

“Sankcije zbog širenja dezinformacija” CIK objavilao detalje o lokalnim izborima, ovo su nova pravila

Nakon što su raspisani lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, Centralna izborna komisija BiH je pojasnili osnovna pravila...

Udruženje medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina Lopare i Ugljevik predavanjima učenicima i studentima obilježava Međunarodni dan sestrinstva (foto, video)

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva koji se svake godine obilježava 12.maja, a u susret istom Udruženje medicinskih sestara i...