JANJIĆ, OFS BIJELJINA: Četiri mjeseca bez finansija iz gradskog budžeta

Datum:

Share post:

Finansiranje sporta u Bijeljini u ovoj godinu, kao nikada u istoriji, stavljeno je u drugi plan i za prva četiri mjeseca nisu obezbijeđena sredstva za sportske klubove, rekao je Srni predsjednik bijeljinskog Sportskog saveza Goran Janjić.

“S obzirom na to kakve sportske rezultate imaju naši kolektivi, te da imamo brojne šampione Republike Srpske i BiH, trebalo bi očekivati da grad usvoji ozbiljnu strategiju razvoja i finansiranja sporta, a mi smo daleko i od pukog prebacivanja već doznačenog novca”, naglasio je Janjić.

Janjić je istakao da je veliko pitanje da li će biti privedena kraju takmičenja koja su u toku i za koja je potrebno najviše sredstava.

Prema njegovim riječima, najveći poraz bijeljinskog sporta bio bi da se prvi put desi da se neko takmičenje prekine, ili da se neki sport ugasi.

“I u prethodne tri godine kasnilo se sa rokovima, Gradska uprava nije bila revnosna pri usvajanju strateških dokumenata, ali se nije dešavalo da se dočeka april, a da se sredstva ne obezbijede”, naveo je Janjić.

Prema njegovim riječima, gradski budžet za sport povećan je za više od 60 odsto u te tri godine, i to, isključivo, amandmanskkm djelovanjem Skupštine grada.

“Ove godine smo u situaciji da je budžet najveći u cijelom mandatu aktuelne Gradske uprave, ali se ta sredstva ne realizuju. Klubovi su u ogromnim problemima, u većini sportova takmičenja su već pri kraju ili završena, a oni koji su izdržali takmičenje napravili su ogromna dugovanja prema igračima, zaposlenim, nadležnim savezima”, naveo je Janjić.

On je rekao da su se sportisti udružili radi rješavanja zajedničkog problema i slali različite apele, upozoravali nadležne, ali da se može konstatovati da aktuelnu bijeljinsku vlast sport uopšte ne zanima.

Janjić kaže da se optimizam polako gasi, da je revolt sve veći, ali da su ruke, nažalost, svima vezane.

“Samo zahvaljujući pravom sportskom duhu i požrtvovanosti ljudi koji vode bijeljinske klubove, nada i vjera u spas našeg sporta još postoji”, istakao je predsjednik Sportskog saveza Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija i dubokih podjela

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom...

Gradaščević izrazio saučešće ambasadoru Irana i upisao se u knjigu žalosti (foto)

Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina boravio je u Sarajevu i tom prilikom izrazio saučešće ambasadoru Irana te...

BORENOVIĆ: Dodik i SNSD su po ko zna koji put sve slagali

Pokušava se izvlačiti na opoziciju, što je krajnje apsurdno, ali ostaje činjenica: Dodik i SNSD su po ko...

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...