Gradonačelnik Bijeljine sa saradnicima na obilježavanju slave u Goraždevcu (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine sa saradnicima, Radišom Petrovićem i Bogdanom Tadićem boravio je u Goraždevcu na Kosovu i Metohiji.

Gradonačelnik Bijeljine sa saradnicima je prisustvovao proslavili i obilježavanju slave Goraždevca, Svetog Jeremije, čije ime nosi i crkva brvnara u selu.

-Proslava je započela liturgijom, a nastavljena litijom i tradicionalnim kupanjem u reci. Pripremljen je i bogat kulturno umjetnički program u kojem smo iskreno uživali, od pjesme preko recitacija, besjeda do nastupa nekoliko KUD-ova koji su na najljepši mogući način predstavili tradiciju različitih krajeva Kosova i Metohije, rekao je Petrović.

Grad Bijeljina je ove godine donirao sredstva za kupovinu ozvučenja za Osnovnu školu „Janko Jovićević“ u Goraždevcu kao simboličan slavski poklon.

-Neizmjerno hvala našem domaćinu i kumu Grada Milošu Dimitrijeviću na gostoprimstvu i uvijek srdačnom dočeku i druženju, naše prijateljstvo, naše bratstvo znači mi mnogo kao čovjeku a ponosan sam da naša Bijeljina ima posebne veze sa Kosovom i Metohijom, kaže Petrović.

Petrović napominje da je i sam kosovsko-metohijski zet te da se time ponosi.

-Iskoristili smo priliku i posjetili našu Pećku Patrijaršiju, gd‌je nas ove godine očekuje veliki događaj kumovanja našeg grada za ktitorsku slavu Svetog Arsenija Sremca, podsjetio je gradonačelnik Bijeljine.

-Prepuni utisaka, duhovno nahranjeni odlazimo sa Kosova i Metohije, do sljedećeg susreta, do sljedeće posjete draga braćo i sestre, a vidimo se Bože zdravlja i u našoj Bijeljini, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...

U četvrtak sjednica Vlade Srpske u Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će u četvrtak, 23. maja, u Srebrenici biti održana...

VUKOVIĆ: Nezinteresovanost SNSD kadrova za spoljnu politiku BiH

Svjedočimo još jednom „uspjehu“ srpske reprezentacije u Sarajevu na spoljnopolitičkom planu: dok se oni, u prvom redu srpski...

PANDUREVIĆ: “Teško onom ko drugog mora ljagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao“

''Teško onom ko drugog mora ljagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao''. Ovim riječima je član...