Gradonačelnik Bijeljine sa saradnicima, Radišom Petrovićem i Bogdanom Tadićem boravio je u Goraždevcu na Kosovu i Metohiji.

Gradonačelnik Bijeljine sa saradnicima je prisustvovao proslavili i obilježavanju slave Goraždevca, Svetog Jeremije, čije ime nosi i crkva brvnara u selu.

-Proslava je započela liturgijom, a nastavljena litijom i tradicionalnim kupanjem u reci. Pripremljen je i bogat kulturno umjetnički program u kojem smo iskreno uživali, od pjesme preko recitacija, besjeda do nastupa nekoliko KUD-ova koji su na najljepši mogući način predstavili tradiciju različitih krajeva Kosova i Metohije, rekao je Petrović.

Grad Bijeljina je ove godine donirao sredstva za kupovinu ozvučenja za Osnovnu školu „Janko Jovićević“ u Goraždevcu kao simboličan slavski poklon.

-Neizmjerno hvala našem domaćinu i kumu Grada Milošu Dimitrijeviću na gostoprimstvu i uvijek srdačnom dočeku i druženju, naše prijateljstvo, naše bratstvo znači mi mnogo kao čovjeku a ponosan sam da naša Bijeljina ima posebne veze sa Kosovom i Metohijom, kaže Petrović.

Petrović napominje da je i sam kosovsko-metohijski zet te da se time ponosi.

-Iskoristili smo priliku i posjetili našu Pećku Patrijaršiju, gd‌je nas ove godine očekuje veliki događaj kumovanja našeg grada za ktitorsku slavu Svetog Arsenija Sremca, podsjetio je gradonačelnik Bijeljine.

-Prepuni utisaka, duhovno nahranjeni odlazimo sa Kosova i Metohije, do sljedećeg susreta, do sljedeće posjete draga braćo i sestre, a vidimo se Bože zdravlja i u našoj Bijeljini, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име