Industrijske zone u Bijeljini ispunjavaju svoju namjenu

Datum:

Share post:

Bijeljina je kao prioritet razvoja stavila uređenje industrijskih zona te otvaranja novih radnih mjesta, kaže Dejan Savić, načelnik Odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi Bijeljina.

Pozitivni pomaci

Savić kaže da je Grad definirao i lokacijski odredio četiri industrijske zone, a da se u zonama 2 i 3 jasno uočavaju pozitivni pomaci.

– Trenutno se vode aktivnosti oko stavljanja u funkciju Industrijske zone 2. Na toj lokaciji su u međuvremenu prodate skoro sve građevinske parcele, a investitorima je data mogućnost da kupljenu građevinsku parcelu isplate u 60 jednakih mjesečnih rata, bez kamate, a ukoliko je isplate jednokratno, onda se cijena umanjuje za deset posto – kaže Savić.

TESTNA REKLAMA

Dodaje da je Gradska uprava preuzela obavezu da u toj industrijskoj zoni izgradi svu neophodnu komunalnu infrastrukturu koja je potrebna za obavljanje djelatnosti. Aktivno se radi na izgradnji saobraćajnica te je jedan dio već asfaltiran i postavljena je javna rasvjeta.

Savić ističe da je od 38 građevinskih parcela u Industrijskoj zoni 2 već prodato 35 i ostale su neprodate još tri parcele.

Veliko gradilište

– Ova industrijska zona postala je veliko gradilište. Dva preduzeća već su počela i da rade, a u pitanju je obrada metala i trgovina vagama. U pitanju je, dakle, industrijsko-proizvodna i trgovačko-uslužna zona koja može ponuditi različite prerađivačke i trgovinske usluge i sadržaje.

Prodato 16 od 22 parcele

– U Industrijskoj zoni 3 od ukupno 22 građevinske parcele prodato je 16 parcela. Ta zona je definisana za potrebe lake industrije i male privrede. Na tom prostoru već radi deset malih pogona za obradu i pripremu lima za građevinarstvo, preradu sekundarnih sirovina i proizvodnju PVC stolarije – kaže Savić.

Izvor: www.bijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đoković piše novu stranicu teniske istorije

​Srpski teniser Novak Đoković boriće se sutra protiv Grka Stefanosa Cicipasa za svoju rekordnu desetu titulu na Otvorenom...

U Bijeljini otvoren 4. Kjokušinkai karate turnir “RS čelendž“ (foto)

U Bijeljini je večeras otvoren četvrti „RS Čelendž“ kjokušinkai karate turnir na kojem učestvuju borci iz Španije, Rumunije,...

Danas obilježena 81. godišnjica “Igmanskog marša”

Partizani vršili proboj ka Foči: Hiljade ljudi iz BiH i regije obilježilo godišnjicu Igmanskog marša Godišnjica je obilježena tradicionalnim...

OSTOJIĆ BO RS: Hitno imenovati resornog ministra i nastaviti pregovore

Savjet Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ apeluje na institucije Srpske da se što hitnije imenuje resorni ministar i...