INCOR BIJELJINA: Dodijeljeno 16 sertifikata za učesnike WordPress obuke

Datum:

Share post:

Danas su dodijeljeni sertifikati za učesnike WordPress obuke, koja je realizovana u periodu januar/februar 2023. godine u Inovacionom centru za održivi razvoj- Incor. Obuku je, u ime Gradske uprave Grada Bijeljina, organizovao Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije i ista je bila besplatna i namijenjena predstavnicima privrede, a realizovana je u saradnji sa predstavnicima „Nest387 Solutions“.

Obuku je prošlo šesnaest učesnika, a imala je za cilj podržavanje MSP-a i samostalnih preduzetnika na području grada Bijeljina koja žele uvesti korišćenje digitalnih alata i opreme sa ciljem digitalne transformacije kroz unapređenje sopstvenih procesa rada i proizvodnje, otvaranje novih poslovnih mogućnosti i tržišta.

Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina, na današnjoj dodjeli sertifikata istakla je da su obuke, koje su do sada organizovane, imale za cilj da pruže podršku privrednicima kako bi svoje poslovanje učinili efikasnijim i bili konkurentni na tržištu.

„Nadam se da će polaznici obuka na ovaj način širiti svoje poslovanje i zapošljavati nove ljude, kako nam mladi ne bi odlazili. Naime, prije svake obuke, mi radimo anketiranje predstavnika privrede da bismo vidjeli šta je privrednicima potrebno i nakon toga pokušavamo u skladu sa tim da organizujemo određene obuke koje će unaprediti njihovo poslovanje. To se prije svega odnosi na digitalizaciju procesa“, rekla je Todorovićeva.

Učesnici su imali priliku da prođu obuku iz oblasti web dizajna, u ukupnom trajanju od 40 časova. Svaki polaznik je besplatno dobio svoj pod-domen u trajanju od 12 mjeseci kako bi u svakom momentu mogao raditi na svojoj internet prezentaciji i prezentovati svoj biznis.

Radoslav Ostojić, savjetnik Gradonačelnika Grada Bijeljina, rekao je da su ovakve obuke veoma značajne za privrednike koji na ovaj način obogaćuju svoje vještine.

„Kroz ovakve obuke, preduzetnici nauče da bolje prezentuju svoje proizvode i usluge. Na ovaj način, dodatno se osnažuje ponuda našeg privrednog sektora“, kaže Ostojić.

Stevica Živanović, vlasnik firme „Nest387 Solutions“, održavao je predavanja svim zainteresovanim privrednicima koji su imali želju i potrebu da unaprede svoj biznis kroz upoznavanje sa WordPressom.

„Zadovoljan sam zalaganjem i interesovanjem svih polaznika za kurs. Naime, sama izrada web sajtova zahtjeva predznanje i veliki broj tehnologija koje su se morale savladati na ovom kursu, tako da mogu reći da sam zadovoljan kojom brzinom su usvojili sve teme koje smo obradili“, kaže Živanović.

Maja Mršić, vlasnik preduzetničke radnje za proizvodnju prirodne kozmetike i sapuna, jedna je od polaznika obuke, na kojoj je, kako kaže, stekla velika znanja, te na taj način unapredila svoje poslovanje.

„Imam svoj sajt koji sam napravila uz pomoć predavača i veoma sam zadovoljna načinom na koji nam je prezentovao sve potrebne informacije. Zaista nije teško, samo je potrebno biti usresređen dok se ne shvate pojmovi. Meni je prilično značajno za moj biznis, jer dosta posla obavljam preko interneta“, kaže polaznica obuke.

Kroz ovakvu podršku direktno je povećana konkuretnost malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, povećana produktivnost i omogućen brži ekonomski rast. Na osnovu iskazanih potreba, prije svega preduzetnika, ali i predstavnika privrednih društava, od februara 2022. godine organizovano je i realizovano pet obuka, uglavnom za predstavnike privatnih i javnih preduzeća i preduzetnika sa područja grada Bijeljina u kojima je učestvovalo ukupno 82 polaznika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Real Madrid u finalu Lige Šampiona (foto,video)

Fudbaleri Real Madrida finalisti su ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona nakon što su u nevjerovatnoj utakmici za samo tri...

Futsaleri Sarajeva idu u finale – eliminisali Radnik MD Shop Bijeljina

Futsaleri Sarajeva su u drugoj utakmici polufinalne serije Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Radnik 7:6 i tako...

DŽAJIĆ: Uspesi „crveno-belih” za poštovanje

PREDSEDNIK FSS DRAGAN DžAJIĆ PREZADOVOLjAN SEZONOM KLUBA IZ LjUTICE BOGDANA Crvena zvezda je i ove godine u velikom stilu...

GRADAŠČEVIĆ: Brojnija, i na višem nivou, na svečanost otvaranja džamije Arnaudije došla politička delegacija iz Ankare nego iz Sarajeva

Mustafa Gradaščević potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina i funkcioner SDA tvrdi da je brojnija, i na višem nivou, na...