I DALJE TRAJE ŠTRAJK: Rudari traže SMJENU uprave RiTE (foto)

Datum:

Share post:

U RiTE Ugljevik i danas (18. mart 2024.) traje štrajk rudara, koji održavaju minimalni proces proizvodnje.

Rudari zbog novonastale situacije u RiTE Ugljevik traže smjenu uprave RiTE Ugljevik, nagovještavajući i objavu brojne dokumentacije protiv odgovornih lica u upravi RiTE Ugljevik.

Trenutno se proces proizvodnje odvija sa samo jednim bagerom i četiri kamiona, što je znatno manje u odnosu na jučerašnji dan kada su u funkciji bili četiri dampera i jedan utovarivač, a radnici na kopu prema našem izvoru iskopavaju samo jalovinu ali i ne prevoz uglja.

Štrajk rudara u RiTE Ugljevik i dalje traje (foto)

Od jutros radnici traže i smjenu uprave RiTe Ugljevik zbog situacije u rudniku, a “navodno“ se radnicima prijeti i otkazom, ali oni za sada odolijevaju pritiscima i traže smjenu uprave.

Podsjetimo da su rudari u ponoć, u noći između petka i subote, stupili u štrajk, nezadovoljni rezultatima sastanka sa predstavnicima Vlade Republike Srpske i resornim ministrom Petrom Đokićem održanim u petak u prostorijama RiTE Ugljevik.

Osnovni zahtjev rudara je da Vlada poništi ugovor o koncesiji o kopanju uglja na ležištu „Ugljevik Istok 2“, koji je sklopljen sa firmom „Comsar Energy“ Rašida Serdarova i to dodijeli RiTe Ugljevik.

Ugovor je, kako tvrde, potpisao resorni ministar Petar Đokić, koji odbija da poništi sporni ugovor, tražeći dodatno vrijeme.

Radnici RiTE smatraju da se radi o štetnom ugovoru i da neće biti dovoljno uglja za potrebe termeoletrane.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: Sastanak rukovodstva Opštine sa delegacijom Trstenika (foto)

Načelnik Rado Savić sa saradnicima, povodom Dana i krsne slave opštine Lopare, je održalo sastanak sa predstavnicima bratske...

Sutra neradni dan u Srpskoj

 U Republici Srpskoj sutra će biti neradni dan jer se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, saopšteno je iz...

“Danas pišemo istoriju” Vučić priredio svečani doček za kineskog predsjednika Si Đinpinga

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas svečani doček za kineskog predsjednika Si Đinpinga, uz državne i vojne...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u Crnjelovu okupio brojne učesnike i goste (foto)

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, u Donjem Crnjelovu, 4. maja 2024. godine je održan prvi Vaskršnju turnir u...