„Hasanaginica“ u petak pred bijeljinskom publikom

Datum:

Share post:

Koprodukcijska predstava Gradskog pozorišta „Semberija“ i Narodnog pozorišta Republike Srpske, rađena po dramatizaciji Ljubomira Simovića, a u režiji Dušana Tuzlančića, ponovo će se igrati pred bijeljinskom publikom, u petak 22. marta.

Podjećamo, “Hasanaginica” je prošle godine bila u selekciji tri velika festivala – Joakimfestu u Kragujevcu, „Teatar u tvrđavi“ u Smederevu i Viminacium festu u Kostocu, a pored festivlaske, osvojila je i širu publiku, predstavu je od premijere pogledalo preko 4.000 ljudi.

Glumački ansambl čine glumci Srpskog narodnog pozorište iz Novog Sada Milan Kovačević, Bojana Milanović i Sonja Damjanović, članovi ansambla Narodnog pozorište Republike Srpske iz Banjaluke Ljiljana Čekić, Goran Јokić i Ognjen Kopuz i glumci Gradskog pozorišta „Semberija“ Mihailo Maksimović, Ivan Petrović, Dušan Ranković i Nenad Blagojević.

Autorku ekipu čine eminentni, višestruko nagrađivani stvaraoci u oblasti pozorišne umjetnosti – scenograf Marija Kalabić, kostimograf Marina Sremac, lektor Radovan Knežević, dok muziku potpisuje legendarni Vlatko Stefanovski. 

Pored Bijeljine, i Banjalučani će biti u prilici da pogledaju predstavu dan kasnije, u subotu 23. marta, na sceni Narodnog pozorišta RS.

Karte se mogu rezervisati putem mail-a rezervacije@pozoristebijeljina.com.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

FUTSALERI SARAJEVA NAPRAVILI BREJK U BIJELJINI, MOSTAR SG SIGURAN KOD KUĆE

Futsaleri Sarajeva i Mostar SG napravili su početnu prednost u polufinalu plej-ofa Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sarajevo je...

Pashalno večernje u ugljevičkom hramu: VASKRS SRCA „UŽARIO“ (foto)

U ugljevičkom Hramu Svete Petke Paraskeve služeno je Pashalno večernje nakon čega su vjernici pošli u ophod oko...

TREND SE NASTAVLJA Hrana poskupljuje u cijelom svijetu, najviše na udaru meso

Svjetske cijene hrane u aprilu su porasle drugi mjesec zaredom. Cjelokupni rast cijena najvećim je dijelom posljedica rasta...

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U BIJELJINI U XX VIJEKU

Srpska pravoslavna crkva na području Bijeljine ima znamenitu prošlost koja seže do vremena vladavine slavne loze Nemanjića. Najstariji...