Gradska uprava Bijeljina organizovala prijem za djecu sa Kosova i Metohije koja su u sedmodnevnoj posjeti Bijeljini (foto)

Datum:

Share post:

U Bijeljini je proteklih sedam dana boravila grupa od dvadesetoro djece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije u pratnji svojih roditelja, čime je realizovan deseti jubilarni projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Antonina Pavlović, iz mjesta Goraždevac istakla je da je oduševljena druženjem sa porodicom gdje je boravila. Kako je rekla Pavlovićeva, osjećala se kao kod svoje kuće, a posebne uspomene, koje će joj uvijek ostati u sjećanju, su upoznavanje i druženje sa djevojčicom u porodici u kojoj je boravila.

Pavle Rašević, jedan od mališana koji je ugostio djecu sa Kosova i Metohije, rekao je da je druženje bilo prelijepo, te da je srećan što može nekoga učiniti radosnim.

„Pokazali smo im šta sve imamo u gradu, prije svega, u nastavničkom planu, osim toga i privatno. Pokazivali smo im razne novotarije koje oni, još uvijek, nisu vidjeli. Gdje god smo otišli, djeca sa Kosova i Metohije su bila iznenađena, srećna, što je za nas jako lijepo iskustvo – pružiti nekome sreću“, rekao je Rašević, te dodao da će sigurno ostati u prijateljskim odnosima, a već je zakazano i novo druženje na jesen.

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina izrazio je nadu da će mališani sa sobom ponijeti samo najljepše uspomene iz Bijeljine i da ih ponovo sljedeće godine očekuju. 

„Porodice kod kojih su boravili, odnosile su se prema njima kao prema svojoj djeci. Teško je pričati o tome, jer to su djeca koja ne mogu normalno da idu u školu, koja žive skoro u getu i vjerujem da su se građani Bijeljine, bar ovih sedam dana koliko su ovdje, trudili da im pruže, na neki način, normalan život i da im damo vjeru i nadu da će se izboriti da žive normalno kao sva druga djeca – jer nijedno dijete ne treba da živi u takvim uslovima“, rekao je Đurđević.

Miloš Dimitrijević, predstavnik privremenih organa u Goraždevcu, ističe da su ovakve posjete itekako značajne za mališane, jer se među njima stvara jedinstvo, prijateljstvo i bratstvo koje će trajati dugo godina.

„Naša deca već nekoliko godina dolaze u Grad Bijeljinu, na čemu smo zahvalni svim roditeljima koji su primili našu decu. Iz te naše posete i druženja, naša deca stvaraju veliku ljubav i prijateljstvo. Mislim da je Grad Bijeljina, na neki način, vratio svetlost ovoj deci – ono što deca nisu imala na prostoru KiM mogućnost da gledaju, ovde su videli“, rekao je Dimitrijević. 

Dimitrijević je izrazio posebnu zahvalnost Gradonačelniku Petroviću, predsjedniku Skupštine, Aleksandru Đurđeviću, kao i svim porodicama koje su ugostile djecu sa Kosova i Metohije.

Gradonačelnik Grada Bijeljine, Ljubiša Petrović, podsjetio je da je Grad Bijeljina već dugi niz godina pobratim sa opštinom Peć, te da su ovakve posjete prilika da se pošalje poruka jedinstva i sloge.

„Zajedno sa našom dječicom sa KiM, okupili smo se da se zahvalimo svim roditeljima i porodicama sa područja Grada Bijeljina, koja su svoja vrata otvorila i ugostila djecu sa Kosova i Metohije i tako učinila da naša djeca uživaju. Potrudili su se da ponesu najljepše uspomene srećnog djetinjstva i drugarstva, da ih podstaknu da njihovo drugastvo traje zauvijek, da dijele zajedničke fotografije, da dijele nastavni i školski sadržaj, zajedničke uspjehe, jer je to sve ono što će ih pripremiti da u svim životnim izazovima, kojih ne manjka, ostanu snažni, nepokolebljivi, jedinstveni i da zajedno sa braćom i sestrama iz Republike Srpske rastu osnaženi i upućeni jedni na druge, da njihova sloga traje dok su živi“, poručio je Petrović.

Ove godine, Bijeljina je ugostila djecu iz Goraždevca, Orahovca i Velike Hoče.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...