ZUBAC, DNS BIJELJINA: Budi učesnik, a ne nijemi posmatrač

Datum:

Share post:

Saopštenje Snježane Zubac, dugogodišnji član stranke, član GO DNS Bijeljina i član predsjedništva DNS Bijeljina, prenosimo u cjelosti:

"U 21. vijeku žene nisu tradicionalan resurs koji je ograničen na sferu  domaćinstva i porodice, želimo da budemo uspješne na više polja. 

Ukoliko pogledamo svjetsku političku scenu, zaista postoje sjajne žene koje rade fantastične stvari  kako za svoju lokalnu zajednicu, tako i za državu. Mi, u Bosni i Hercegovini, kasnimo, ali kvote za liste koje su uvedene mogu da budu korisne. Mi, žene se nekako stalno moramo boriti  za svoj status, počev od porodice pa nadalje. Put do najviših političkih pozicija uglavnom dolazi uz podršku političke partije. A upravo se nedostatak podrške stranke procjenjuje kao razlog nedovoljnog broja žena u politici i odlučivanju. Ja sam imala sreću da sam član stranke koja pruža punu podršku ženama. 

Ta ženska energija je potrebna u politici, da na svoj način pokuša da riješi političke pojave i procese. Naravno energija koja bi bila oslobođena svih predrasuda i svih sterotipa i svih onih jednostavnosti kojima prvi korak  urušavaju nekakav vrijednosni sistem koji žena u politici  ima.

U prethodnom periodu bilo je dosta promjena i napretka. Trend odlaska mladih ljudi je, nažalost, prisutan.  Mladi ljudi, osveštavanjem  sebe i svoje okoline o tome da smo dio zajednice, treba da djelujemo. Sudjelovanje u samom političkom životu  daje značajan doprinos  uticaju na odluke, ideje.  Učestvovanje mladih  mora biti mnogo šire od samog izlaska na izbore i davanja „iksića“  strankama ili kandidatima. 

Bitno je da se probudiš, kao čovjek i kao roditelj i kao žena  i kažeš da želiš da se pitaš i odlučujem. Ne tražiti promjenu od drugih već biti promjena. Svojim aktivnim učešćem u  političkom životu stvaraš bolju budućnost za  buduće mlade ljude, stvaraš temelj za njihovo ostajanje u BiH.  Budi učesnik, ne njemi posmatrač i trpilac svakodnevnice."

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...

SPC slavi Svetog Jakova Persijanca

Na današnji dan crkva slavi Svetog Jakova Persijanca, hrišćanskog mučenika i svetitelja koji je živeo u 5. veku. Pravoslavni...

Proglašen najljepši automobil u 2023.

Polestar 4 je osvojio prestižnu nagradu za najljepši dizajn proizvodnog automobila u 2023. Ovu nagradu dodijelio je žiri sastavljen...