Gradonačelnik Petrović upriličio prijem za načelnika opštine Kočevje iz Slovenije

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je juče prijem za Vladimira Prebiliča, načelnika opštine Kočevje u Sloveniji. Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim političkim temama u BiH i Sloveniji, te predstojećim predsjedničkim izborima  zakazanim za 23. oktobar na kojem će biti izabran nasljednik Boruta Pahora. Gospodin Prebilič je jedan od kandidata u izbornoj trci. 
Tokom prijateljskog razgovora bilo je riječi i o potencijalnoj saradnji Grada Bijeljina i opštine Kočevje.

Gost iz Slovenije je tokom posljednja tri dana bio učesnik, kao portparol za etiku i prevenciju korupcije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope, drugog sastanka Platforme za razmjenu među opštinama i gradovima u BiH, pod nazivom „Otvorene, transparentne i inkluzivne politike na lokalnom nivou u BiH“, koji je završen danas u hotelu „Ras“ u Etno-selu „Stanišići“. Na sastanku su učestvali predstavnici 23 lokalne samouprave, a organizovan je u okviru projekta „Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u BiH“, koji provodi Kongres lokalnih vlasti, uz podršku Savjeta Evrope. 

Cilj ovog projekta je poboljšanje kvaliteta lokalne demokratije i promocija novih demokratskih pristupa, transparentne i inkluzivne politike, otvorene vlasti i javne etike.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...